Tags

, , , , , , , , , , , , ,

tijdschriften

Regelmatig vertellen we over mooie tijdschriften die we gebruiken om post van te maken. Helaas is het een dure grap om overal een abonnement op te nemen, maar als je in weggeefwinkels, kringloopwinkels, marktplaats en rommelmarkten zoekt is het wel betaalbaar. Niet alle tijdschriften zijn echter geschikt. Zo is het papier in o.a. Margriet en Libelle erg dun, daardoor scheurt het gemakkelijk. Gelukkig blijven er genoeg bladen over die wél geschikt zijn!

Ik zal jullie een paar van mijn favoriete tijdschriften laten zien:

Flow

tijdschriftenflow

De Flow vind ik het mooiste magazine om te gebruiken voor post. Zelfs zo mooi dat het heel lang heeft geduurd voordat ik erin durfde te knippen. Maar nu vind ik het jammer om ze alleen maar te bewaren, want Flow is er voor gemaakt! Durf jij er niet in te knippen? Let dan op de acties van Bruna. Regelmatig kan je daar uit een aantal geselecteerde tijdschriften kiezen waarbij je er één gratis krijgt als je er twee koopt. Dit is een mooi moment om een extra Flow mee te nemen! Als je er door bladert voel je meteen de verschillende soorten en diktes papier. De kaft en stevige bladzijdes zijn erg handig voor enveloppen of labels. Ook vind je vaak leuke extra’s zoals briefpapier en stickers die je natuurlijk zelf kan gebruiken, maar die ook ontzettend leuk zijn om mee te sturen als cadeautje. Helaas kom ik ze bijna nooit tegen in een kringloopwinkel, maar er worden zelfs hele jaargangen te koop aangeboden op marktplaats!

Happinez

tijdschriftenhappinez

Hoewel ik heel eerlijk moet toegeven dat sommige artikelen te zweverig voor mij zijn, twijfel ik geen moment als ik de Happinez bij de kringloop zie liggen. Wat een prachtige kleurrijke foto’s staan er altijd in! Niet alleen kleine plaatjes om o.a. kaarten van te maken, maar ook heel veel gekleurde bladzijdes die erg geschikt zijn om enveloppen en zakjes van te knippen. Het papier is mooi stevig. Gemiddeld betaal ik 50 cent per magazine en kom ze regelmatig in kringloopwinkels tegen.

wierook

De stijl van het blad beïnvloedt al gauw je thema. Zo maak ik van de bladzijdes uit Happinez hele andere post dan van de plaatjes uit bijvoorbeeld Roots. En bij verschillende thema’s passen verschillende brievenbuscadeautjes! Ik ben altijd op zoek naar platte verstuurbare spulletjes die in een envelop passen. Bij Happinez denk ik meteen aan wierook. Op de foto hierboven zie je kleine wierookstokjes van “De Moeder’s Geuren“, o.a. te koop bij “De Wereldwinkel”. Ik verpak ze meestal per twee in een strookje papier en stop ze tussen een kaart om te voorkomen dat ze breken. Wierook laat je brieven lekker geuren, maar kan ook de smaak van thee en etenswaren verpesten. Verstuur daarom dingen zoals wierookstokjes, zeepjes en andere dingen met parfum niet samen met theezakjes of chocolaatjes!

Roots

tijdschriftenroots

Als natuur- en dierenliefhebber ben ik dol op de foto’s in de Roots. Prachtig om te gebruiken voor ‘dierenthemapost’, vooral in combinatie met de zoogdieren postzegels. Een paar weken geleden had ik heel veel geluk en vond ik een grote stapel van dit magazine op een rommelmarkt en lees er nu met veel plezier in voordat ik ze zeer binnenkort omtover tot een heleboel kaarten en enveloppen.

roots

Deze maand ligt de bovenstaande Roots in de winkel en is nu slechts €3,95. Een mooie gelegenheid om zelf te ontdekken of jij dit blad ook graag gebruikt om mooie dierenpost van te maken!

Durf jij in je tijdschriften te knippen? Welke is je favoriet?

Lieve groetjes, Nienke.