Tags

, , , , , , , , , , , ,

 

Meestal zijn kaartjes vooral mooi aan de buitenkant. Door deze honeycomb aan de binnenkant te plakken, is de kaart nu ook mooi van binnen!

Een verrassing aan de binnenkant van je kaart!

Kaartjes zijn meestal alleen versierd aan de buitenkant. De binnenkant is leeg zodat er voldoende ruimte is om je boodschap op te schrijven. Maar verras de ontvanger eens met een mooie binnenkant! In deze zelfgemaakte dubbele kaart plakte ik een papieren honeycomb bal. Deze bestelde ik bij “LangZalZeLeven”. In deze webwinkel kan je kiezen uit een heleboel kleuren, vormen en maten.

honeycomb1

Aan de bol zit een stukje dubbelzijdig tape waarmee je de kartonnen delen aan elkaar kan plakken, waardoor de bol rond wordt. Maar ik gebruikte dubbelgevouwen stukjes plakband om de bol in de kaart te plakken. Zo kan de ontvanger de honeycomb makkelijker van de kaart halen en het dubbelzijdige tape gebruiken om de bol dicht te plakken. Dan kan je de bol ook nog ophangen als feestversiering of woonaccessoire. Superleuk om in een verjaardagskaart te plakken en een bijpassende tekst er omheen te schrijven. Maar ook een leuke aanvulling voor ‘Hoera het is vandaag’-post.

honeycomb3

Aan de bol zit ook een touwtje. Prop deze een beetje achter de bol voordat je de kaart dicht doet en verstuurt. Zo is er aan de buitenkant van de kaart niets te zien en is de bol (die openvouwt zodra de ontvanger de kaart open doet) een echte verrassing! In de kaart op de foto hierboven gebruikte ik inpakpapier van Hema als achtergrond en schreef daarop een vrolijke tekst met een zwarte stift. Kijk in het logje over “Handlettering” van Ruchama voor handige tips over fijne stiften en hoe je mooie, sierlijke letters kan oefenen. Wil je toch meer schrijven? Gebruik de achterkant van de kaart voor je persoonlijke boodschap.

Tip! Het is handiger om de tekst te schrijven vóórdat je de bol in de kaart plakt. Als je de tekst binnenin mooi rondom de bol wil hebben kan je deze eerst op de juiste plek leggen en een lijntje trekken met potlood, zodat je tijdens het schrijven kan zien waar de bol komt te zitten.

Veel postplezier!

Lieve groetjes, Nienke.