Tags

, , , , , , , , , , ,

Vandaag was de uitzending van 10x Beter de zomer door met daarin ook een kort item over de Postfabriek. Wij vonden het een leuk item! Heb je het gemist? Kijk de aflevering hier terug (het item over de Postfabriek is meteen het eerste item!).

Voor de lezers die dankzij het programma een kijkje komen nemen bij ons: van harte welkom op de Postfabriek! Naar aanleiding van het zomerthema van het televisie programma, vullen we het item wat vandaag is uitgezonden graag aan met een hoop inspiratiefoto’s voor zomerpost of zomerkaartjes én zetten 10 tips op een rijtje voor 10x Beter de zomer door met de post.

atlaspapier

Gebruik oude wegenkaarten of atlassen om enveloppen, slingertjes, confetti of kaartjes mee te maken of versieren. Kies bijvoorbeeld een stukje uit de landkaart waar je vakantiebestemming op staat, om helemaal in de sfeer te blijven.

Tip 1: Als Nienke op vakantie gaat, stuurt ze ook altijd zichzelf een kaartje vanaf haar vakantiebestemming. Vat in het kaartje het gevoel wat je hebt op vakantie en vang de sfeer in woorden. Zo kun je jaren later het kaartje teruglezen en die vakantie weer helemaal terug halen. Leg zo een hele verzameling vakantie kaartjes aan als herinnering, óf verwerk het kaartje in het fotoboek wat je van de vakantie maakt! Ook een leuke manier om vanuit het buitenland ook jezelf blij te maken met de exotische postzegels van dat land.

randpons

Je hoeft niet altijd toeristische kaartjes te versturen, een kaartje met het échte zomergevoel is ook heel leuk.

Tip 2: Neem wat knutselspulletjes mee op vakantie en versier je kaartjes. Dit kun je doen met stickertjes, een figuurschaar, hoekponsen, wiebeloogjes, masking tape, een lettertang en lettertangtape en handlettering. Lees ook eens dit logje over kaartjes opleuken voor meer tips.

owlmissyou

Met wiebeloogjes, lettertangtape en stickertjes kun je een kaartje extra persoonlijk maken.

Tip 3: Gaat iemand voor iets langere tijd op vakantie en blijft op dezelfde bestemming, stuur dan vanaf thuis juist eens een kaartje naar iemands vakantiebestemming! Een extra leuke verrassing voor de ander om zo ook op vakantie leuke post te ontvangen.

airmailthema

Het airmail thema geeft ook altijd een vakantiegevoel, omdat luchtpost toch iets is wat je met verre bestemmingen associeert. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld deze, deze of deze airmailtape, stempels en stickers in het airmailthema.

Tip 4: Stuur niet alleen een kaartje vanaf je vakantiebestemming, maar stuur ook eens een kaartje naar iemand die binnenkort op vakantie gaat. Wens hen zo een fijne vakantie toe!

groei

Een kaartje versieren met permanente witte pen geeft een heel leuk effect. Versier de kaart zelf of versier het zakje waar je de kaart in verstuurt.

Tip 5: Stuur eens een kaartje naar mensen om je heen die juist niet op vakantie gaan, om hen alsnog een fijne zomer te wensen in hun eigen huis. Zo krijgen zij niet alleen kaartjes met vakantieverhalen van andere mensen. Extra leuk toch? Als er ook als je gewoon thuis bent aan jou gedacht wordt? Je kunt immers ook in je eigen huis een heerlijke vakantie hebben.

bedankt

Zomervakantie betekent ook het afsluiten van een schooljaar. Stuur je schoolvrienden -en vriendinnen eens een kaartje om hen te bedanken voor de fijne tijd. Een leuke manier om toch contact te hebben, ook als je elkaar niet elke dag ziet op school.

Tip 6: Tover je vakantiefoto meteen om in een kaartje door een app op je telefoon te gebruiken, er zijn verschillende apps voor te verkrijgen in de appstore van jouw telefoon.

Hoera

Maak van wenskaartjes je eigen themakaartjes door er een zinnetje aan toe te voegen en deel je vakantieblijdschap met de mensen om je heen.

Tip 7: Stuur je iets meer dan een kaartje, dan kun je je enveloppe ook vullen met leuke zomerse extraatjes: denk aan een parasolletje, recepten voor limonade of ijsjes, een slingertje of stuur wat bloemenzaadjes gedroogd uit eigen tuin mee.

zonnige dag

Heb je altijd een reden nodig om een kaartje te sturen? Iemand zomaar een fijne dag wensen, kan ook heel fijn zijn. Versier je kaartje bijvoorbeeld met letterstempeltjes.

Tip 8: Zet niet alleen “groetjes uit” op de ansichtkaart, maar probeer de ander echt even te laten beleven hoe je jouw vakantie ervaart. Vertel bijvoorbeeld wat je ziet als je het kaartje schrijft, vertel over het leukste moment van de vakantie tot nog toe, beschrijf exact hoe je je voelt (hoe het gras onder je blote voeten kriebelt, de zon je nek verwarmt, je buik gevuld is met een heerlijk ijsje etc.) en schrijf het kaartje zo vol als maar kan! Het kost even tijd, maar is voor de ontvanger éxtra leuk om te lezen.

heeeeeegajemee

Wil je iets leuks doen met iemand in de zomer? Stuur eens geen uitnodiging per SMS, whatsapp of facebook, maar nodig iemand uit met een kaartje.

Tip 9: Stuur eens geen kaartje vanaf je vakantiebestemming, maar gewoon vanuit je eigen tuin, dakterras, balkon of stoepje. Beschrijf hoe je die zomerse dag beleeft, zoals je dat ook zou doen op een vakantiekaartje.

zomersegroetjes

Een kaart in een zakje met een voorvakje is een erg leuke manier om in de zomer een extraatje mee te sturen met je post.

Tip 10: En tot slot: stuur iemand die wat verder weg woont een gebruiksaanwijzing van jouw dorp of stad! Vertel waar de fijnste winkeltjes, de mooiste stukjes natuur en de gezelligste restaurantjes zich bevinden zodat de ander jouw dorp of stad helemaal kan beleven als hij of zij eens in de buurt op vakantie is. Hetzelfde kun je natuurlijk doen met steden die je zelf weleens hebt bezocht! En stuur bijvoorbeeld een plattegrondje mee waar je de plekjes ook nog eens op aankruist. Je persoonlijke stadsmap!

homesweethome

Niks mis met thuis zijn of blijven, ook niet in de vakantie. En thuis kómen, dat blijft toch ook altijd weer fijn? Al helemaal als daar post op je ligt te wachten om je weer welkom te heten.

De meeste kaartjes in dit logje komen van de HEMA en zijn opgeleukt door Nienke en Ruchama.

Tot zover al onze tips voor zomerse post op een rijtje, we zijn er zelf vrolijk van geworden! De zomer is nog niet voorbij, dus hopelijk halen jullie (trouwe én nieuwe lezers) er weer wat ideetjes en inspiratie uit. Nog een hele fijne zomer, allemaal.

Liefs,
Kim, Nienke en Ruchama