Tags

, , ,

PhotoGrid_1413824256776

Dit heerlijke hondje is van Miertje Kakelbont

Dat huisdieren een groot deel van ons leven zijn merk je ook bij postliefhebbers. In de brieven wordt uitgebreid geschreven over onze huisdieren, op social media delen we regelmatig kiekjes van onze maatjes. Tijdens het maken en lezen van de post worden we gezelschap gehouden en op weg naar de brievenbus wandelt de hond of zelfs de kat gezellig mee! Zo krijgen de huisdieren van je postvriendinnen al snel een plekje in jouw hart. Vorige zomer overleed mijn Tico en uit alle reacties bleek wel hoe dol iedereen op hem was. Ondanks dat niemand van mijn postvriendinnen hem ooit in het echt had gezien, hadden ze stuk voor stuk het gevoel hem echt te kennen en waren van hem gaan houden. Zo bijzonder en mooi!

10723310_795364493839984_2055466835_n 1516534_188338354697697_722666945_n

– Beide prachtige honden thema poststukken zijn door Sandie gemaakt!

Genoeg reden om niet alleen je postvriend(in) te verblijden met post maar ook zijn of haar huisdieren! Je kan denken aan de verjaardag van de huisdieren. Zo stuurde Nienke trouw elk jaar een verjaardagskaartje naar Tico! Ook na een operatie of bij het ziek zijn van het dier kan je even een kaartje sturen. Maar het allerleukste is om post te sturen wanneer je postvriendin een nieuw huisdier heeft!
DSC_3989Wie mij op Instagram volgt kan niet hebben gemist dat ik in ‘blijde verwachting’ ben van een nieuw vriendinnetje. Na het verlies van Tico duurde het een tijd voor ik toe was aan kijken naar een ander hondje maar zodra de keuze was gemaakt, deelde ik mijn blijdschap op Instagram. Nog voor het officieel was kreeg ik al ontzettende lieve post van Sandie. Ik ben wel eens ‘Queen of Themed Snailmail’ genoemd (waar ik overigens heel hard om heb moeten lachen ;)) maar als er één iemand dat is, is het Sandie wel!

Ik geniet altijd ontzettend van haar Instagram foto’s waar ze altijd haar kunstwerkjes showt. Maar om het dan zelf in handen te hebben, zo onverwacht en prachtig – daar schoot ik even van vol!

DSC_3988

DSC_3991

Door Sandie haar prachtige post raakte ik geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan. Afgelopen weekend werden er maar liefst drie nieuwe huisdieren verwelkomd op Instagram dus ging ik aan de freubel voor pup Bella, blije Belg Oscar en prachtige Puck.  Als eerste heb ik gekeken of ik een kaartje met hetzelfde ras hond en kat in mijn kaartenmolen had staan maar helaas. Daarom koos ik voor andere leuke dierenkaarten.

DSC_3904

Mechelse Herder pup Bella

Voor Bella koos ik voor het ‘Groeten uit…’ kaartje van de Hema. Deze heb ik versierd door haar naam op de kaart te schrijven met water vaste stift en hondenpootjes uit te ponsen, dit ponsje komt van de Action.

DSC_3923

DSC_3911

DSC_3922

Het airmail thema van het kaartje heb ik gebruikt om er een geheel van te maken. Als envelop gebruikte ik een airmail envelop. Met grote vilten letters schreef ik Bella haar naam. Deze alfabet stickers komen van Zeeman. In het kleine envelopje van Midori stopte ik wat lekkers – de leuke (of ze lekker zijn weet ik niet hihi) stervorimige koekjes zijn van het merk Purina DeliBakie en heb je ook in hartjesvorm!

Tip! Verpak de koekjes wel in een plastic zakje, mochten ze dan breken, dan zit niet de hele post onder de kruimels! Ook stopte ik een stukje bubbeltjesplastic in de envelop, dit verkleind de kans van breken.

DSC_3927

101D31003

Blije Belg Oscar

DSC_3964Esther staat bekend om haar liefde voor bulldogs en de heerlijke tuin waar deze leuke bullen mogen rondstruinen. Die Oscar heeft maar geluk dat hij bij hen mag komen wonen en ook hij kreeg een gezellig kaartje plus wat lekkers! Voor Oscar koos ik het leuke BIRI kaartje uit de KieKlijn waar ik met een lettertang wat kreten op zette. Omdat ik stiekem een beetje verliefd ben op deze blije belg maakte ik er een hartjes thema van.

Ook Oscar zijn koekjes verpakte ik in een plastic zakje en schreef op het zakje wat voor koekjes het zijn. Dit staat niet alleen leuk maar je weet maar nooit of een huisdier bepaalde allergieën heeft.

DSC_3958

DSC_3961

Puck de kat

DSC_3968

Wat kan je toch meeleven met mensen die je alleen van internet en brieven kent. Zo blij was ik toen ik las dat Irene en haar vriend een kat uit het asiel gingen halen. Wat wilden zij dit graag! Jeej! Ik heb dan ook met heel veel plezier post gefreubeld voor Puck en Irene. Helemaal in de kleur die je in haar huis terug vindt.

DSC_3966DSC_3967

Ik gebruikte een Hema zakje als envelop, waar ik met fotohoekjes een BIRI kaart op plakte. De kaart is al prachtig van zich maar toch plakte ik met alfabet stickertjes van Pipoos er een quote op. Voor Puck schreef ik ook een kaartje, het Mies kaartje uit de Aap Noot Mies ansichtkaartenset. De kaart versierde ik natuurlijk door Puck zijn naam op de kaart. Ook hierbij gebruikte ik weer het pootafdruk ponsje van Action.

DSC_3970

DSC_3978 DSC_3985

Tip! Helaas voor Puck had ik geen kattensnoepjes in huis. Bij de supermarkt vind je leuke kleinverpakkingen katten snoepjes! Maar zo’n leuk speelgoed muisje is ook leuk om mee te sturen!

Zo stuurde ik drie dieren die een heel fijn nieuw thuis hebben gekregen post. Alle drie de enveloppen werden erg enthousiast ontvangen dus dat maakt het extra leuk om te doen! Ook op Instagram zie je regelmatig lieve post voor huisdieren voorbij komen. Sandie is daar altijd heel attent in! Maar ook Sandra doet dat altijd zo leuk! Ter inspiratie dus nog wat fotootjes van Instagram:

de post die Sandra kreeg nadat ze haar eigen pup Roza in huis nam

de post die Sandra van Sandie kreeg nadat ze haar eigen pup Roza thuis kwam

Sandie staat er om bekend dat ze altijd van die leuke vilten figuurtjes meestuurt!

Sandie staat er om bekend dat ze altijd van die leuke vilten figuurtjes meestuurt!

1209555_577606062294022_1348655439_n

Ook Rhino van Lenny kreeg een kaartje van Sandie!

1209643_703342899698024_1451780095_n

Arme Beppie brak haar heupje maar kreeg wel deze lieve pugs van Sandie!

PhotoGrid_1413814108356

Die leuke Beppie en Zusje van Miranda worden regelmatig verwend met leuke post!

Omdat dit nog maar een klein deel is van de post voor huisdieren ideeën heb ik er een Deel I van gemaakt. Zodra ik weer een gezellige stapel foto’s heb verzameld komt er een Deel II aan. Mocht je in de tussentijd zelf een leuk idee hebben, deel het dan vooral met ons op Instagram onder de #postfabriek of op onze Facebookpagina!

Stuur jij wel eens post naar de huisdieren van je postvriendinnen?

Liefs, Ruchama

PS. Het weer is er echt naar om je mooie enveloppen een regenjasje aan te trekken! Hier kan je lezen waar wij onze wenskaartzakjes kopen die we het hele jaar door gebruiken, maar met deze regenbuien toch wel erg handig zijn.