Tags

, , , , , , , ,

Zwangerschapspost met muisjes Dana 4

Ik zou Ruch niet zijn als ik me niet zou afvragen of je (anijs)muisjes in je zwangerschaps- of kraampost kan verwerken. Niet alleen als losse ‘confetti’ in een wenskaartzakje wat eigenlijk maar een zootje geeft, maar als kaartje zonder rotzooi. En ja, het kan! Het geeft en een heel leuk effect en tot nu toe alleen maar leuke reacties!

Met sommige materialen ontdek je pas gaandeweg wat leuk is, handig werkt en mooi resultaat geeft en dat is met muisjes zeker zo. Soms werkt het heel makkelijk en snel, een ander keer word je gek van alle rondspringende muisjes. De roze, kleine, muisjes komen uit een strooibeker van Action, deze lag afgelopen maanden weer in de schappen door Valentijnsdag. Omdat deze strooibeker alleen roze suikerfiguurtjes heeft, heb ik voor de blauwe muisjes de anijsmuisjes van Ruijter gebruikt. Iets groter en daarmee ook wat onhandiger maar net zo leuk!

zwangerschapskaartje voor Celine

Zwangerschapspost met muisjes Celine 9

een zwangerschapskaartje met BIRI wolkjes papier

Het eerste idee is om muisjes op een uitgeknipt of geponst figuur te plakken, simpel en leuk te gebruiken. Bij de kaart voor Celine haar zwangerschap kies ik voor dubbelzijdig BIRI wolkjes papier als ondergrond – lief en echte babykleurtjes!. De ene kant is roze en de andere kant is blauw. Ik knip twee vellen zo ze tegen elkaar aan passen en de print doorloopt en plak deze op een achtergrond die overeenkomt met de crèmekleurige wolkjes.

Zwangerschapspost met muisjes Celine

Zwangerschapspost met muisjes Celine 2

 

Ik werk het liefste met dubbelzijdig tape (33 cent voor een rol bij Action) omdat dit niet bobbelt en vlekt. Plak op een stuk papier een aantal aansluitende stroken tape en pons de figuren uit het papier. Het grote geschulpte hart komt van Pipoos. Nu kan je de beschermstrookjes van het figuur afhalen en de muisjes opplakken. Dit kan door ze vanuit de verpakking op het figuur te strooien of door een plat ‘bodempje’ van muisjes te maken. Hier druk je dan de beplakte kant op. Je figuur zal nooit in één keer helemaal beplakt zijn dus duw en rol een beetje tot hij naar je zin is bedekt.

Tip! Strooi boven een schaaltje, deksel of dienblad. Zo voorkom je dat de muisjes over je hele bureau rollen.

Zwangerschapspost met muisjes Celine 3

Zwangerschapspost met muisjes Celine 4

Tijd om het kaartje met de hartjes en andere versiering te beplakken. Ik kies er voor om het blauw en het roze af te laten steken en speels op de ‘verkeerde’ kleur te plakken. Met twee laagjes washi tape op elkaar maak ik goed dekkende tekst strookjes waar ik met witte pen op schrijf en deze plak ik rondom de hartjes.

Tip! Mocht het tape te breed zijn naar je zin, snij er dan een strook vanaf! Zo maak je je eigen smalle tape.

Zwangerschapspost met muisjes Celine 5

Om de kaart in te verzenden kies ik voor een (gebruikte) A4 bubbeltjes die ik kleiner knip. Het bubbeltjesplastic zal de muisjes beschermen en voor extra stevigheid stop ik er een kartonnetje bij. De envelop leuk ik op door verschillende stroken washi tape, om en om in blauw en roze, op de envelop te plakken. Met de uiteindes ben ik altijd makkelijk, ik knip ze in één rechte lijn en plak ze aan de achterkant vast.

Door vloeipapier meerdere malen op te vouwen kan je het toch goed gebruiken om (grote) confetti uit te ponsen. Omdat het zo dun en licht is kan je makkelijk een stapel confetti meesturen voor het extra feestelijke gevoel!

Zwangerschapspost met muisjes Celine 6

Een variatie op deze kaart maakte ik met het mooie houtpatroon papier van BIRI. Door de hartjes als hangertjes te maken lijken het net kleine schilderijtjes. Helaas heb ik hier geen originele foto meer van maar heb de foto van Anne, die de kaart van mij ontving, om het idee te laten zien. De touwtjes heb ik door het papier naar de achterkant geprikt. Het idee van ‘kerven’ op de kaart heb ik bij Kim haar BIRI logje opgedaan.

bron foto:  Anne op Instagram

bron foto: Anne op Instagram

Zwangerschapskaart voor Dana

Oh wat was ik enthousiast toen Dana mij via een kaartje liet weten zwanger te zijn en er gelijk bij vertelde dat het een meisje is. Hoe leuk de blauw/roze post ook is, helemaal los kunnen gaan in één kleur is toch echt mijn ding en doe ik graag! Voor deze kaart wil ik de muisjes op een iets andere manier verwerken en kies voor een hartvormige doily.

Zwangerschapspost met muisjes Dana

Het middenstuk van de doily wil ik beplakken met muisjes. Mijn eerste poging met lijm wordt niet mooi en ik veeg de muisjes er weer af. Toch maar weer de dubbelzijdige tape gebruiken! Om het hartje precies groot genoeg te krijgen gebruik ik een stukje perkament om het hart over te trekken. Het hart knip ik uit en beplak ik met stroken dubbelzijdig tape, waarna ik het hart op de doily plak. Als het hart vast zit en alle beschermstrookjes zijn verwijderd kan je de muisjes er over strooien. Een beetje omslachtig maar zo wordt het muisjeshart wel het mooiste. De rest van de kaart versier ik met een tekst gemaakt van verschillende lettertang lettertypes en wat lieve suikerhartjes.

Zwangerschapspost met muisjes Dana 1

Zwangerschapspost met muisjes Dana 2

Zwangerschapspost met muisjes Dana 5

Ook voor Dana beplak ik een hele envelop vol met roze stroken masking tape en nog wat leuke details als een poezenpostzegel, een bedankje voor de postbode en natuurlijk bijpassende postzegels.

Zwangerschapspost met muisjes Dana 3 Zwangerschapspost met muisjes Dana 8

Ik kan het niet laten om een flauw augurken (ik ben er zelf dol op!) grapje te maken en stuur naast een berg hartjes confetti van vloeipapier, ook twee euro mee voor een lekkere pot augurken. 😉

Zwangerschapspost met muisjes Dana 7 Zwangerschapspost met muisjes Dana 6

Kraampost voor Sissy

Toen Kim beviel van haar zoontje probeerde ik een naamkaart van blauwe muisjes te maken maar heb zo zitten schelden en me te ergeren dat ik het eindresultaat weg heb gegooid. De naam Olivier is helaas te lang voor de grote blauwe muisjes. Ik deed dan ook stiekem een dansje toen Sissy beviel van Guus want Guus, ja dat past wel in muisjes!

Kraampost met muisjes Guus 7

Uit mijn poging voor Olivier zijn kaartje heb ik ontdekt dat blauwe muisjes op een blauwe ondergrond niet mooi uitkomen. Ik kies dan ook voor een witte ondergrond, zo vallen eventuele lijmresten niet op. Omdat een naam te lastig is om uit dubbelzijdig tape te knippen ga ik (met wat zenuwen) voor hobbylijm. Het heeft een tijdje nodig om echt goed te drogen aangezien de muisjes wat vochtig worden. Gebruik dus liever goede hobbylijm dan een goedkoop flesje.

Ik bepaal eerst de grootte van het kaartje en de grootte van de letters. Omdat je na het letters plakken voorzichtig moet doen plak ik van te voren al de kaart op een mooie perkament gestipte ondergrond. Je kan de letters heel licht met potlood tekenen zodat je in ieder geval recht gaat met je lijmletters. Met lijm zet ik de letters eerst licht aan om uiteindelijk nog een laagje lijm er over heen te tekenen. De muisjes leg ik er één voor één op en probeer een beetje af te wisselen in blauw en wit.

Tip! Gebruik liever wat extra lijm dan te weinig, omdat de muisjes ook wat lijm opnemen heb je kans dat het te weinig is.

Kraampost met muisjes Guus

Wanneer de letters klaar zijn ga ik voorzichtig verder met de rest. Let er op dat je niet tegen de muisjes stoot want voor je het weet zitten ze weer los. Nu de letters klaar zijn blijkt mijn kaart toch iets te breed te zijn en ik snij hem voorzichtig bij om hem mooier in verhouding te brengen.

Met het allerlaatste stukje van mijn fijne kraft papier tape (helaas heb ik nog geen ander verkooppunt gevonden!) knip ik labeltjes om tekst op te schrijven. Het is gegomd tape wat plakt na bevochten en heeft een mooie kraft kleur om te combineren met de fotohoekjes van Hema en natuurlijk het baby blauwe. De lege hoekjes versier ik met wat hartjes stickers en eye-lets in de vorm van flesjes die al jaren in mijn lade liggen.

Kraampost met muisjes Guus 2

Kraampost met muisjes Guus 4

Het kraft met blauwe gecombineerde thema trek ik ook in de envelop door. Een gebruikte stevige kartonnen envelop beplak ik met mooi blauw chevron kraftpapier van Action. Als adreslabel gebruik ik een blauw papieren label en plak Sissy haar naam met alfabetstickers. Als extraatje plak ik een lief geluksbedeltje tussen twee delen papier waar een hart uit is geponst. Het kleine kinderwagen ponsje komt van Action!

Kraampost met muisjes Guus 6

Kraampost met muisjes Guus 8 Kraampost met muisjes Guus 9

Kraampost voor Anne

Naar Anne stuurde ik het ‘houten wandje’ met twee hartjes met muisjes er op toen ze vertelde in verwachting te zijn van haar tweede kindje. Daarom vind ik het extra leuk om een muisjes kaartje als kraampost te versturen. Omdat Anne van een meisje is bevallen kan ik de roze, kleine muisjes gebruiken om haar naam te schrijven!

Ik kies voor een lief hartjes envelopje waar ik bubbeltjesplastic (uit een oude, verknipte envelop) in plak ter bescherming. Als basis van het kaartje kies ik voor een stukje karton. Dit geeft al het zoete een wat stoerder uiterlijk en is lekker stevig. Met een smal tapeje van Action plak ik onder en boven een blauw strookje met pijltjes.

Kraampost met muisjes Anne

Ook nu weer schrijf ik heel dun met lijm de naam van het geboren kindje. In plaats van een blokletter kies ik voor een schrijfletter. Een stuk lastiger, op sommige stukjes wat rommeliger maar toch mijn favoriete letters! Ik strooi er een berg muisjes op en tik ze er daarna weer vanaf. Met een oude naald kan je de kleine muisjes wat schuiven, oppakken en opplakken.

De kaart plak ik uiteindelijk op een vel papier uit het Book For Paperlovers waardoor er een mooie, toepasselijke tekst op de achterkant van de kaart komt te staan!

Kraampost met muisjes Anne 2

Kraampost met muisjes Anne 3

Kraampost met muisjes Anne 5

Dit waren de kaartjes die ik met muisjes heb gemaakt. Je maakt zo een origineel en gezellig kaartje voor de zwangeren of net geboren kindjes! Soms met een beetje geklieder maar vooral met een heel leuk eindresultaat! Binnenkort komt er deel I met unieke en originele kraamkaartjes. Mocht je zelf een leuk idee hebben wat in dit logje genoemd kan worden met foto, tip me dan vooral even op Instagram of stuur een mailtje!

Liefs, Ruchama