Tags

, , , , , , , , ,

hergebruik van theelabeltjes

Hergebruik van theelabeltjes

Dat ik van thee en van het hergebruiken van materialen hou, was je misschien al opgevallen. Ik heb verschillende blogjes over mooie theezakjes, thee-themapost en recycling geschreven. In deze blog combineer ik de twee onderwerpen en laat zien hoe ik bijzondere theelabeltjes hergebruik voor mijn post.

de labeltjes met de mooiste teksten knip ik af

De labeltjes met de mooiste spreuken knip ik af

Op alle theelabeltjes van Yogi Tea staat een spreuk. Na een kopje thee knip ik soms de kaartjes van het zakje. De mooiste spreuken bewaar ik en hang ik met magneetjes op de stellingkast in mijn postkamer. En daar wachten ze op een nieuwe bestemming: een poststuk!

Kaarten en enveloppen met een theelabeltje

Op de foto hierboven kan je één van de kaarten zien waarbij ik een theelabeltje heb hergebruikt. Van stevig gekleurd papier en plaatjes uit tijdschriften maakte ik zelf een dubbele kaart. De afbeelding van het theekopje maakte ik nóg persoonlijker door er een theelabeltje aan te maken.

theelabeltje van Yogi Tea verwerkt in een envelop

Theelabeltje van Yogi Tea verwerkt in een envelop

Ook aan de theepot op deze zelfgemaakte envelop maak ik een theelabeltje. Omdat ik de envelop in een doorzichtig kaartzakje schuif, kan er tijdens de reis naar de ontvanger niets mee gebeuren!

zelfgemaakt theelabeltje om een boodschap in te schrijven

Zelfgemaakt theelabeltje om een boodschap in te schrijven

Met kleine restjes gekleurd papier en een stukje touw maak je zelf heel eenvoudig een theelabeltje. Zo kan je er zelf iedere spreuk of boodschap op schrijven. Het labeltje op de foto is 2,5 centimeter lang en 2 centimeter breed. En ik knipte alle hoekjes schuin af.

Hoe doe je dat?

Met een naald 'hang' ik het labeltje in de theepot

Met een naald ‘hang’ ik het labeltje in de theepot

Voordat ik het plaatje op de kaart plak, maak ik het touwtje van het labeltje eraan vast. Met een naald prik ik een gaatje aan de rand van de theepot en trek het uiteinde van het touwtje er een stukje doorheen. Zo gepiept!

Door de achterkant van het touwtje vast te plakken, blijft het labeltje goed zitten

Door de achterkant van het touwtje vast te plakken, blijft het labeltje goed zitten

Het uiteinde van het touwtje plak ik aan de achterkant van het plaatje vast met een stukje tape. Pas daarna plak ik de afbeelding op de zelfgemaakte dubbele kaart. Zo heb je het meteen mooi afgewerkt, het uiteinde zit verstopt. Het stukje tape houdt het labeltje op zijn plek. Zo kan het er niet meer uit schuiven.

Kaart met een zelfgemaakt theelabeltje

Kaart met een zelfgemaakt theelabeltje

Het uiteinde kan je ook onder een stickertje verstoppen

Het uiteinde kan je ook onder een stickertje verstoppen

Wil je een labeltje aan een bestaande kaart maken? Je kan het uiteinde ook onder een stickertje verstoppen!

inspiratie

Een theelabeltje op een brief

Een theelabeltje op een brief

Mijn penvriendin Lies deelde de spreuk van het theezakje dat ik haar stuurde door het labeltje voorop de brief te plakken. Ook heel leuk!

mooie theezakjes

Nieuwe theesoorten van Clipper

Nieuwe theesoorten van Clipper

En bij zo’n mooie kaart of envelop mag een bijzonder theezakje natuurlijk niet ontbreken! Als je de Postfabriek op Facebook volgt, had je deze tip misschien al wel gezien. Ik werd zo enthousiast toen ik de prachtige theezakjes van Clipper zag, dat ik ze meteen met jullie wilde delen! Deze twee nieuwe smaken van Clipper kocht ik bij Albert Heijn. Links zie je Snore & Peace. Rechts zie je Calmer Chameleon. Vind jij de verpakking ook zo mooi?

Wil je graag meer lezen over thee bij je post? Ik schreef eerder ook al over andere mooie zakjes van Clipper, envelopjes van Peeze Communitea, spreuken van Yogi Tea, vragenkaartjes van Pickwick, de mooie verpakking van Shoti Maa en de love tea van Etos. Ga je zelf aan de slag met themapost over thee? Misschien kan je dan ook deze theepot of theezakjes gebruiken.

Lieve groetjes, Nienke.