Tags

, , , , , , , , , ,

Nog eens alle te winnen spulletjes in een collage

Wat hebben we weer veel (leuke!) reacties op de Postpapier Enzo winactie gekregen! Anita had dan ook weer een erg leuk pakket samengesteld en wij mochten met zo’n zelfde pakket aan de slag. Met zulke fijne spulletjes komen de ideeën vanzelf dus die delen we graag met je!

Post met het post-thema INPakpapier, kraftlabels en handgeschept papier

Al hoewel we dol zijn op de typische airmail/post stijl en kleuren, is het ook leuk om eens te werken met papier in het post-thema in andere kleuren dan de standaard kleuren! Hierdoor krijgt je post gelijk een hele andere uitstraling.

Envelop postpapierenzo vel postthema papier

Het stevige (en waterproof!) papier is ideaal om zelf enveloppen van te maken. Om het postthema terug te laten komen heeft Ruchama de envelop een postzegelrandje gegeven. Dat kan je heel simpel met een pons of schaar (momenteel bij Action te koop! doen. 

Van een stukje papier knip je heel simpel een envelopje om een adreslabel in stijl te maken. Met distress inkt op de randen geef je het envelopje een ouder effect en vormt het een mooier geheel met de envelop. Een mini postzegeltje uit het vel inpakpapier en je envelopje is helemaal af!

Envelop van postthema papier

Een kaartje geef je al snel een post thema met een postzegelrandje! Door de kaart wat te bewerken met distress inkt en hem op een velletje inpakpapier te plakken krijg je een originele kaart. Natuurlijk is het zonde om een stuk inpakpapier te gebruiken wat je deels niet ziet, daarom knipte Ruchama dat uit en maakte daar weer labels van. Als laatste de kaart nog op een vel kraftpapier plakken en een tapeje er over en klaar is je kaart!

Laart en labels van postthema papier

Uit het inpakpapier kan je hele stukken knippen om voor enveloppen, kaartjes, labels etc te gebruiken maar de envelopjes zijn ook erg leuk om los te knippen en daarmee je post te versieren. Ruchama heeft met wat smalle MT tape en uitgeknipte plaatjes briefpapier van handgeschept papier gebruikt.

Themapost postthema-papier

Om de post helemaal in stijl af te sluiten kan je uit een kraftsticker een postzegel knippen en als sluitzegel gebruiken!

Sluitzegel met postzegelrand

De Kraft sticker is ook heel goed te gebruiken op de adreswikkel uit de tutorial die Anne Copier met ons deelde pas geleden. Kim heeft dit meteen toegepast.
Sticker1PPEnzo Sticker2PPEnzo

Post met het Petite Parcel set van Cavallini & Co

Ik geloof dat we het hier allemaal over eens zijn, wat heeft Cavallini & Co toch prachtige producten! Deze setjes zijn in verschillende thema’s te koop en dit is het Petite Parcel setje met 12 zakjes, 12 velletjes met stickers en 12 labels. Genoeg leuks om een themapost van te maken! Het setje is erg mooi te combineren met luchtpost- en kraftpapier en/of natuur- en pasteltinten.

Ruchama schreef haar favoriete post-quote op het grootste maat zakje en maakte van een stukje luchtpostpapier een adreslabel. Door kraft-fotohoekjes te gebruiken vorm je een lijstje wat voor een leuk effect zorgt. Onder de postzegel een geponst hartje en een kraft-hartsticker en je envelop is helemaal in stijl.

Simpel briefpapier kan je zelf heel makkelijk opleuken met de stickers die bij het setje zitten. Combineer het met wat tape en je eigen briefpapier past er helemaal bij. Om de velletjes samen te houden heb ik een splitpen in hartjesvorm gebruikt. Om je penvriendin wat stickers mee te sturen kan je de fotohoekjes weer gebruiken om ze in vast te zetten!

Themapost petit parcel set

Dat het setje mooi voor post is te gebruiken is vast duidelijk maar je kan er ook heel goed cadeautjes mee inpakken. Zo kan de ontvangster het zakje zelf nog gebruiken. Wat touw er om heen en een label en je cadeautje is prachtig ingepakt!

Kadootje ingepakt met de petit parcel set

labelDe prachtige zakjes, labels en stickers met een afbeelding van een stoel erop zijn goed te combineren met plaatjes uit woonmagazines. Op de labels zit een subtiel glitterlijntje. Door met glitterlijm deze lijnen ook op je kaartje aan te brengen past het nóg beter bij elkaar.

zakjeslabel

Nienke maakte een envelop van perkamentpapier en schoof daar het zakje in. Het perkamentpapier is doorzichtig, je de print er doorheen zien. Het geeft meer stevigeheid én het staat mooi. De fijne spulletjes van Cavallini & co hebben die mooie vintage stijl waren we zo dol op zijn. Kenmerkend zijn de lettertjes op de achtergrond van de prints. Om dit terug te laten komen in het poststuk, gebruikte Nienke een oud woordenboek. Als je een brede strook om het briefpapier te vouwt, kan je meerdere velletjes briefpapier of kaarten samen binden. Het mooist is om de strook zo te vouwen dat een toepasselijk woord zichtbaar is.

glitterlabel De vogel op deze kaart van Ikea kreeg ook een glitterlaagje.

glitterlijm

Glitterlijm kan je o.a. vinden bij boekenvoordeel. Het zit in kleine tubetjes en is daardoor makkelijk in gebruik. Let wel op dat je het goed laat drogen! Het heeft een paar uurtjes nodig om goed uit te harden.

zakjeslabelvogel

Op het kleinste zakje uit de set staat een afbeelding van een vogelkooi. Leuk om te gebruiken bij themapost over vogeltjes. Bijvoorbeeld om een paar poezieplaatjes in te verpakken en als cadeautje mee te sturen.

Midori stickers

Een heel simpel ideetje maar erg leuk voor in je postthema-post, het stickertje voor paginanummering gebruiken. Er zitten lekker veel stickers in het doosje dus je kan naar hartenlust plakken. Er is zelfs nog ruimte voor een persoonlijk boodschapje of een quote! De stickers zijn ook erg leuk om in Round Robin boekjes te gebruiken.

Midori sticker

stickers

Door de tekst op de sticker, “let’s go away for awhile” past de sticker ook erg goed bij themapost over reizen. Nienke maakte een envelop van een bladzijde uit een oude atlas, stopte deze in een wenskaartzakje en maakte een adreslabel van een stukje kraftpapier. In plaats van een kaart of briefpapier, maakte ze zelf een notititieboekje. (De kaft van het boekje is gemaakt van de poster uit het flow vakantieboek met het thema “plaatjes kijken”). Om het boekje zit een strook perkamentpapier en als cadeautje stuurde ze zelfgemaakte confetti en een mini-slinger mee. Alles is versierd met de prachtige Midori stickers.

Post met kunstpapier

Papier met een print of patroontje, kun je gebruiken als onderste papierlaag maar ook als bovenste papierlaag. Door een combinatie te maken van die twee, kun je met slechts twee soorten papier (één keer papier met print en één keer papier in bijpassende effen kleur) post maken die toch gevarieerd is maar wel een geheel vormt. Zo gebruikte Kim het kunstpapier voor de enveloppe, maar gebruikte ze het ook om kaartjes te versieren. Dit kun je op abstracte manier doen, door er vormpjes uit te knippen of te ponsen en deze op te plakken zoals bij de kaart met de rondjes. Je kunt ook juist een figuur uitknippen (trek dit om of over van een bestaand plaatje, als je niet zo’n tekenaar bent) en dit opplakken.

KunstpapierPPEnzo

Post met masking tape

Bij het pakket zitten ook twee rolletjes Masking Tape. Met Masking Tape kun je echt van alles maken en de inspiratie is dan ook eindeloos, afhankelijk van het ontwerp van de tape. De etikettentape is bijv. heel goed te gebruiken als adresetiket, maar ook om labels te maken voor de post of voor cadeautjes.

EtikettentapePPEnzo

Natuurlijk kun je Masking Tape ook gebruiken om je enveloppe te versieren, kaartjes en een label te maken en je briefpapier op te leuken, zoals Kim deed met de bloemetjestape. In combinatie met de witte pen en handlettering, is de post helemaal af.

BloemetjestapePPEnzo

Uitslag Winactie

Na al die inspiratie zijn jullie vast benieuwd wie de gelukkige winnaar is van het pakket! Er zijn heel wat namen in de grote glazen pot gegaan en we hebben lekker ouderwets één lootje getrokken.

De gelukkige winnaar/winnares van het pakket is:

uitslag winactie

Van harte gefeliciteerd en we sturen je een mailtje zodat het pakket jouw kant op komt! Heel veel plezier met de spulletjes en we zien graag wat je er mee hebt gemaakt!

Voor alle anderen, dank je wel voor het meedoen en alle leuke reacties. Mocht je na alle inspiratie zelf aan de slag willen, dan weet je dat je bij Postpapier Enzo al dit leuks (en nog veel meer!) kan vinden!

Liefs, Kim, Nienke en Ruchama