Tags

, , , , , , ,

Vorig jaar lieten we jullie in dit logje meekijken naar de postschatten (o.a. typemachines, postzegels en een kaartenmolen!) die we op de vrijmarkt hadden gevonden. We kregen zoveel leuke reacties dat we ook dit jaar weer onze buit laten zien! Gisteren was de eerste Koningsdag en tot onze grote opluchting blijft de Vrijmarkt gewoon bestaan. Iets waar we elk jaar weer naar uit kijken want tussen het vele speelgoed en de zooi liggen de mooiste postschatten! Ben je al benieuwd naar wat we dit jaar mee naar huis hebben genomen?

Ruchama

Na een goede stort en onweersbui de avond er voor had ik ’s ochtends eigenlijk weinig zin over een modderig grasveld te lopen. Om achteraf spijt te voorkomen heb ik mezelf gedwongen toch op tijd naar de vrijmarkt hier in Soest te gaan om een kijkje te nemen. En ik ben blij dat ik ben gegaan want om 09:00 is het qua drukte nog goed te doen, het was heerlijk zonnig weer én ik heb wat mooie postschatten mee naar huis kunnen nemen!

postschatten vrijmarkt 2014

In het eerste laantje werd ik al snel verliefd op de mooie oude prent op de puzzeldoos van Barbapapa. Ik heb zelfs niks speciaals met Barbapapa maar van deze plaat werd ik wel heel blij! Bij het zien van de puzzel moest ik gelijk aan de puzzel kaart van Nienke (die wel dol is op Barbapapa!) denken en nam hem gelijk mee. Helaas is de doos wel wat beschadigd en bevlekt maar dat is ook niet gek aangezien de doos al 40 jaar oud is!

postschatten vrijmarkt 2014 III

Tijdens het lopen langs alle kleedjes viel me op hoeveel troep er dit jaar lag en dat er in tegenstelling tot vorig jaar bijna geen typemachines te vinden waren. Ik heb er maar eentje gezien! Na een aantal paden met niks naar mijn zin twijfelde ik al of ik niet weer op huis zou gaan. Tot ik op een hoekje wat ik bijna over sloeg ineens weer zo’n zelfde schoenendoos met postzegels als vorig jaar zag staan! Voorop stond een blad vol poezen postzegels en met een postvriendin die dol op poezen is moest die natuurlijk mee. Ook koos ik voor een blad met vogels en een blad met vlinders. In dezelfde schoenendoos zat een rood postzegelboekje en voor een euro kon ik ook dat gevulde boekje niet laten liggen.

postschatten vrijmarkt 2014 VI

 

 

 

 

 

 

 

 

postschatten vrijmarkt 2014VII

Ook lag er een insteekhoesje met kleine antieke kaartjes, het bleken oude visitekaartjes te zijn. Ik ben dol op envelopjes, oude postzegels en handschriften en werd dan ook spontaan verliefd op deze visitekaartjes. Thuis aangekomen kon ik ze beter bekijken en bleken ze nog veel mooier te zijn!

postschatten vrijmarkt 2014 collageIets wat ik al tijden zoek en wat iedereen die post maakt al lijkt te hebben, een doosje vol met letters voor 50 cent. Eindelijk!

postschatten vrijmarkt 2014 IVAls laatste zag ik deze twee mooie posters hangen. Ik zag een stickertje met 50 cent en was eigenlijk een beetje verbaasd. Ik heb een aantal kringloopboeken en prachtig papier met dezelfde stijl tekeningen en dieren dus de posters zou ik goed voor themapost kunnen gebruiken! Ze bleken inderdaad 50 cent per stuk te kosten maar omdat ik ze beide wilde kreeg ik ze voor 70 cent mee hihi.

postschatten vrijmarkt 2014 XHet turquoise mandje op de eerste foto nam ik ook nog mee, om hobbyspul in op te bergen. Al met al een hele fijne buit voor een nog fijner prijsje!

 

Kim

De spulletjes heb ik gevonden op de vrijmarkt in IJsselstein, waar ik in de buurt zat voor een weekendje weg. Ik was er nog nooit eerder geweest, maar de sfeer was super! Op de vrijmarkt was echter vooral veel kinderspeelgoed te koop. Voor mij niet erg, want we hebben veel leuks voor ons zoontje van 2,5 gevonden. Voor mezelf ben ik echter altijd op zoek naar postschatten natuurlijk: postzegels, ephemera, papier, boeken en meer van dat. En daar moest ik erg naar speuren!

IMG-20140426-WA0012

Nu ben ik al tíjden op zoek naar mooie boekjes met planten en bloemen, omdat Ruchama vaak zulke mooie heeft en gebruikt voor post! En dit keer was het dan eindelijk raak: op twee verschillende plekjes vond ik de prachtige boekjes “Kamerplanten in Kleur” en “Tuinplanten in kleur”.

IMG-20140426-WA0015

Even later spotte ik met mijn postoog ook nog een stapeltje airmailenveloppen die ik natuurlijk niet kon laten liggen! Zo is de buit dit jaar klein, maar ben ik er toch weer héél erg blij mee.

IMG-20140426-WA0013 IMG-20140426-WA0014

Postschatten van onze lezers

Op onze Facebookpagina vroegen we gisteren wie er nog meer een mooie postschat had gevonden en we hebben een aantal foto’s toegestuurd gekregen. Wat is het leuk om te zien wat iedereen voor mooie postschatten heeft gevonden!

Zo vond Astrid deze antieke visitiekaartjes voor 50 cent! Dezelfde als die ik kocht maar dan nog blanco. Wat een mooi kraft doosje en ik vind zelf dat puntje van de flap zo mooi!

Astrid visitekaartjes 50 centJosy is helemaal in haar nopjes met haar werkende typemachine, gevonden op de vrijmarkt! Leuk om een voor mij nog onbekend merk typemachine te zien. Ik vind dat + – knopje zo leuk, heb je al ontdekt waar die voor is?

Josy

 

Mariza vond deze leuke boodschappentas van PostNL (was een aantal jaar geleden gratis op te halen bij het Postkantoor) en heeft het plan om hem te verknippen om er enveloppen van te maken. Ik sta er zelf om bekend alles zonder moeite te verknippen maar deze tas – dat is mijn lievelingstas! Ik heb er zelfs twee die ik heel veel gebruik voor de boodschappen uit de supermarkt maar ook als ik naar het dorp of de stad ga, i.p.v. plastic tasjes. Ik verknip alles, maar deze tas zou ik zelf niet kunnen verknippen hihi.

Mariza

Celine is helemaal blij met het briefpapier wat zij op de vrijmarkt vond!

Celine briefpapier

Wat een leuk ding, deze reiskoffer! Tessa was al een tijdje op zoek naar zo’n reiskoffer en heeft er eindelijk eentje gevonden.

foto

Nina vond dit leuke postzegel spel, wat ze gaat gebruiken voor de post. We zijn erg benieuwd wat ze er van gaat maken!

Josy postzegelspel

Ik ben een beetje jaloers op deze mooie buit van Katelijne, vijf mooie bloemenkwartetten!

Katelijne kwartetten

 

En als laatste de postschat van Mar, deze deurmat in postthema – wat een leukerd!

Mar deurmat 3 euro

 

Heb jij nog een mooiste postschat gevonden op de Vrijmarkt? Vertel het ons in de reacties, vinden we erg leuk om te lezen!

Liefs, Kim, Nienke en Ruchama

PS. Heb je Nienke haar postschatten in dit logje gemist, dat klopt. Die lieve Nienke had zichzelf net als ik (Ruchama) naar de Vrijmarkt gesleurd en kwam na anderhalf uur lopen en kijken terug met 1 Happinez… Voor de rest was er helemaal niks leuks te vinden – dat is dan toch wel een behoorlijke teleurstelling!