Tags

, , , , , ,

914747_691213604249218_2139615458_n Begin dit jaar maakte ik met veel plezier een ‘Hoera het is vandaag’ thema-brievenbusdoosje voor Anne. Daar kan je terug lezen hoe ik bijvoorbeeld het doosje versier en hoe ik verschillende meestuurcadeautjes verpak. Hoe leuk ik het maken van zo’n themadoosje ook vond, het was bij die ene keer gebleven, tot afgelopen weekend! De week daarvoor kreeg ik een mooi pakje in de brievenbus van Catherine, ze had ons benaderd over de stempels die ze over had en weg deed. Daar zaten een paar prachtige vogelstempels tussen die ik dol graag wilde hebben. Catherine hoefde niks voor de stempels te hebben maar post terug zou ze wel heel leuk vinden. Ik was zo blij verrast met de mooie stempels en hoe alles was verpakt en de extraatjes dat ik perse een thema brievenbusdoosje voor haar wilde maken!

Je kent het vast wel dat je gewoon zin hebt om met een bepaald thema aan de slag te gaan. Zo moet ik eens in de zoveel tijd weer post met het airmailthema maken maar door het vinden van een 5 cm dikke dierenencyclopedie in de kringloop wilde ik ook die stijl illustraties gebruiken. Dan maar combineren en dat pakte beter uit dan ik had verwacht. Juist door het combineren is het veel makkelijker om bijvoorbeeld achtergronden of details uit te zoeken. IMAG1390

Afgelopen weekend was het mooi weer om eens buiten te freubelen. Iets wat ik nog nooit had gedaan. Zomers schrijf ik regelmatig een brief buiten maar buiten post maken is een ander verhaal! Met een bakje heb ik een rondje door mijn postkamer gedaan en alles verzameld wat ik wilde gebruiken voor de twee thema’s. Onder andere natuurboeken uit de kringloop om te verknippen, vellen van Tassotti met wilde dieren print en natuurlijk de airmail sticker en stempel sets van Cavallini & Co. Themapost 2 themas gecombineerd Bij het beginnen aan deze themapost stonden twee dingen vast, ik wilde het brievenbusdoosje beplakken met het mooie papier van Tassotti en ik wilde een passe-partout kaart maken. Ik vind passe-partout kaarten zo leuk om te maken! Met een leuk achtergrondje, wat plaatjes en stickers of tape heb je snel een originele kaart! IMAG1266 IMAG1301 Als bedankje voor de stempels wilde ik Catherine graag wat mooie postspulletjes sturen. Cavallini & Co heeft ook een mooie kaartenset met dieren en het postthema gecombineerd. Daar koos ik er een aantal van uit, verpakte ze in een wenskaartzakje en versierde het zakje. Met watervaste inkt kan je prima op de zakjes stempelen!

(het weer werd slecht dus ik moest naar binnen en maakte foto’s met mijn telefoon i.p.v. camera dus vandaar dat ze wat donker zijn)

IMAG1293 Deze leuke mini envelopjes van Midori versierde ik met platen uit de natuurboeken en stickers. Ik bond ze samen met een kaart uit deze set door een strook van een scrapvel te knippen en deze aan de achterkant vast te plakken. IMAG1295 Themapost 2 themas gecombineerd1 IMAG1326 Bij het postthema horen postzegels en daar zijn kleine luciferdoosje erg leuk voor. Met wat papier, een stukje tape en een stempel maak je makkelijk een leuk doosje. Ik heb inmiddels een aardige voorraad postzegels van rommelmarkten verzameld en koos een aantal zegels met het post en dieren thema om in het doosje te stoppen. Themapost 2 themas gecombineerd3Themapost 2 themas gecombineerd4   Wat stickertjes doen het altijd goed dus deze Knot&Bow stickers gingen ook mee bij de themapost. Voor het meesturen van een stuk masking tape kan je een stukje sheet of verpakkingsmateriaal gebruiken. Door het stukje plastic (let er op dat je rechte randen hebt en wat speling boven en beneden!’ steeds tegen het rolletje aan te duwen krijg je de tape er strak en glad op gewikkeld. Themapost 2 themas gecombineerdIMAG1348 Als laatste meestuurcadeautje maakte ik een slingertje! Ik knipte een malletje zodat alle vlaggetjes even groot zouden zijn en ik precies kon zien welk deel ik uit zou knippen. Let er op dat je ook een plakstrookje meeknipt! Uit een natuurboek en een scrapvel knipte ik verschillende vlaggetjes en plakte ze op een keukentouwtje van Dille&Kamille. Themapost 2 themas gecombineerd2 En natuurlijk schreef ik nog een brief aan Catherine op briefpapier uit één van de Flow specials. Ik versierde een airmail envelop en stopte daar de brief in. IMAG1304 IMAG1353Normaal laat ik nu een aantal foto’s van het geheel zien maar dat doe ik dit keer ietsje anders! Ik heb een filmpje gemaakt waarin ik de post verzendklaar maak. Zo zie je alles nog even voorbij komen en laat ik zien hoe ik post in pak!


Hopelijk hebben jullie weer inspiratie op gedaan!

Liefs, Ruchama