Tags

,

Poststuk gemaakt met de vierde editie van het Flow Book for Paper Lovers

Poststuk gemaakt met de vierde editie van het Flow Book for Paper Lovers

Vanaf 15 november kan je het al in de winkel vinden: het jaarlijkse Flow Book for Paper Lovers. Meteen na aankoop deelde ik mijn enthousiasme over deze geweldig mooie editie en schreef er een blog over. In dat blog kan je een heleboel foto’s van de inhoud zien en praat ik je bij als je nog nooit van het Flow Book for Paper Lovers hebt gehoord. Alleen al het doorbladeren van dit boek is een feestje. Met meer dan 300 pagina’s aan papieren goodies is er een heleboel moois te bewonderen. Het Flow Book for Paper Lovers is geen boek om in te lezen, maar een boek om te gebruiken! Het is zelfs de bedoeling dat je het helemaal aan stukken scheurt. Alle papieren goodies zijn uitneembaar. Als papier én postliefhebber gebruik ik dit boek natuurlijk bij het maken van post! Ik scheurde de eerste bladzijdes er al uit en ging aan de slag. Kijk je mee?

Aan de slag

flowbook4happinez

Basis voor dit poststuk: Bladzijdes uit oude Happinez Magazines én het Flow Book for Paper Lovers!

Voor mijn poststukken gebruik ik meestal oude boeken en magazines uit kringloopwinkels. Ik koop haast nooit nieuw papier. Maar voor het Flow Book for Paper Lovers maak ik graag een uitzondering. Ik heb alle vier de edities van deze Flow special en word er erg blij van. Het doorbladeren geeft me inspiratie en het papier en de stickers uit deze boeken gebruik ik graag in combinatie met recyclemateriaal. Toen ik de bladzijde met glitterstickers zag, kreeg ik inspiratie voor dit poststuk. Ik scheurde mooie afbeeldingen uit twee verschillende Happinez magazines en zocht er passend papier bij uit het Flow boek.

flowbook4glitters

Deze glitterstickers waren mijn bron van inspiratie!

Envelop en kaart

flowbook4envelopkaartband

Als je ons via Facebook volgt, heb je misschien onze live video’s al gezien. Op onze Facebook-pagina onder het kopje video’s kan je ze terugzien. Op het moment dat we zo’n video opnemen, kan je live meekijken en vragen stellen. Zo kan je om verduidelijking vragen als iets bijvoorbeeld te snel gaat of als je meer wil weten over de dingen die we laten zien. Dit is een mooie nieuwe mogelijkheid tot interactie met jullie, onze lezers. Het komt eigenlijk heel dichtbij samen post maken! Heb je een verzoekje? Laat het ons dan weten! Wie weet kunnen we het in een volgende live video aan je laten zien!

De video’s die we op deze manier opnemen, zijn ook op een ander moment terug te kijken. Ook als je zelf geen Facebook-account hebt. Bijvoorbeeld via ons YouTube-kanaal. Tussen onze video’s kan je ook twee filmpjes vinden over het maken van post van oude tijdschriften. In het eerste deel zie je hoe ik een envelop maak die precies aansluit op een wenskaartzakje.

In het tweede deel zie je hoe ik een dubbele kaart maak en een bijpassende sluitsticker.

Voor dit poststuk heb ik de envelop, kaart en sluitsticker op dezelfde manier gemaakt. De envelop bestaat uit een bladzijde uit Happinez én een bladzijde uit het Flow Book for Paper Lovers.

flowbook4envelop

Voor- en achterkant van de envelop

Glitter

flowbook4benodigdheden

De stickers met glitterlaagje uit het Flow Book for Paper Lovers hebben een glinsterende, luxe uitstraling. Met een flesje glitterlijm gaf ik wat details ook zo’n glinsterend laagje. Zo krijgen mijn envelop, kaart én de band waarmee ik mijn brief samenbindt dezelfde stijl en creëer je een eenheid. Alsof het allemaal uit hetzelfde setje komt!

Tip: De glitterlijm heeft wat tijd nodig om te drogen en uit te harden. Leg je plaatjes met glitter aan de kant zodat je er niet langs veegt of er per ongeluk iets oplegt. Pak je poststuk pas in als je zeker weet dat de glitterlijm droog is!

Alfabetstickers

flowbook4alfabetstickers

In het Flow Book for Paper Lovers vind je twee bladzijdes vol alfabetstickers. Op elke bladzijde een ander lettertype. Ik gebruik ze graag om een kaartje nóg persoonlijker te maken. Zo kan je heel simpel een kaartje voor een speciale gelegenheid maken. Maar ook woorden gebruiken die je niet op kaartjes in de winkel vindt. Zo maak ik met één vriendin altijd woordgrapjes. Die zelfbedachte woorden kan ik met deze stickers ook op de kaartjes aan haar plakken. Dat maakt een zelfgemaakte of zelf gepimpte kaart helemaal uniek!

flowbook4kaartletters

Voor dit poststuk maakte ik een dubbele kaart van stevig papier en een afbeelding uit een Happinez. Met de alfabetstickers schreef ik het woord shine voorop. Wil je meer lezen over het gebruik van alfabetstickers? We schreven er ook andere blogjes over:

Kleinigheidje

flowbook4meestuurcadeautje

De boeken en tijdschriften die ik in kringloopwinkels koop, probeer ik tot aan de laatste snipper te gebruiken. In mijn blogjesreeks over hergebruik van tijdschriften vertel ik er uitgebreid over. De mooie afbeeldingen die te klein zijn om enveloppen of kaartjes van te maken, knip ik uit met mijn cirkel-ponsen. Soms stuur ik er ook een paar mee als kleinigheidje. Op de foto hierboven kan je zien hoe ik ze voor dit poststuk heb verpakt. Het zakje komt van HEMA. De bovenkant heb ik omgevouwen en weggewerkt met een strook papier uit een Happinez. In mijn blogje over het verpakken van meestuur-cadeautjes vertel ik daar meer over.

Samenbinden

flowbook4papier

Het liefst schrijf ik lange brieven. Als ik eenmaal in een schrijfflow zit, gaat dat vanzelf. Een kaartje is in veel gevallen te klein voor wat ik wil vertellen. Daarom zocht ik bij dit poststuk ook bijpassende velletjes briefpapier. De velletjes die je op de foto hierboven kan zien, zijn in dezelfde stijl als de achterkant van mijn zelfgemaakte envelop. Elke bladzijde uit het Flow Paper Book is uniek. Maar de prints en afbeeldingen zijn zo gemaakt dat je papier in dezelfde stijl bij elkaar kan zoeken.

De velletjes briefpapier bind ik samen met een strook papier. Lange brieven die uit meerdere velletjes briefpapier bestaan, blijven zo op weg naar de ontvanger op de juiste volgorde liggen. Ook op die strook heb ik een klein detail met een glitterlaagje gemaakt.

flowbook4briefpapierlabel

Alle losse onderdelen bind ik samen met een touwtje en een label uit het Flow boek. Ook op het label komt dezelfde print terug.

flowbook4gebundeld

 

Verzendklaar maken

flowbook4sluitzegel

Het samengebonden poststuk schuif ik in mijn zelfgemaakte envelop. Die plak ik dicht met een sluitsticker. Daarna schuif ik de envelop in het wenskaartzakje en die plak ik dicht met de plakstrip. Er wordt ons regelmatig gevraagd waar we de postzegels opplakken als we onze post in een wenskaartzakje stoppen. De postzegels moeten afgestempeld kunnen worden. Daarom plakken we de postzegels óp het zakje. Het liefst gebruik ik postzegels met een zelfklevende achterkant op de zakjes. Die blijven tijdens de reis naar de ontvanger goed aan het zakje kleven. Postzegels met een gom-laagje kunnen loslaten. Wil je toch ‘lik-zegels’ gebruiken? Dan kan je ze beter met een stevige lijm op het zakje plakken. En vergeet je je poststuk niet te wegen? Bij het kopje veel gestelde vragen vind je een handig schemaatje waar je kan vinden hoeveel postzegels je op je poststuk moet plakken.

Geen tijd

Als ik iemand over mijn liefde voor post vertel, krijg ik vaak een verbaasde reactie terug. Vol enthousiasme denken mensen terug aan het briefcontact uit hun kindertijd, maar ze zien niet hoe ze daar vandaag de dag óók nog tijd voor moeten maken. “Daar heb ik nu geen tijd meer voor”. Nu is het poststuk dat ik in dit blogje laat zien ook wel uitgebreid. Niet al mijn poststukken bestaan uit zoveel onderdelen. Maar als je naar de video’s in dit blogje kijkt, zie je hoe snel je bijvoorbeeld een envelop maakt. En een kaartje is ook zo gemaakt. Mijn poststukken zijn gebundelde aandacht: alle onderdelen heb ik op verschillende momenten gemaakt. Het mooie van een poststuk is dat de ontvanger het totaalpakket ontvangt en niet merkt dat je iets in meerder stapjes hebt gemaakt.

Nu ben ik nog even benieuwd: Heb jij de vierde editie van het Flow Book for Paper Lovers ook? En heb je er al post mee gemaakt?

Morgen staat er weer een vers blogje voor je klaar. Kom je dan weer kijken?

Liefs,

Nienke