Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

In dit vakje van onze kalender, expres zo vroeg mogelijk, vind je een overzicht van postspulletjes waar ik de afgelopen tijd heel blij van werd. Heb je inspiratie nodig voor je eigen verlanglijstje? Of zoek je nog een kleinigheidje voor iemand die graag post maakt? Wie weet staat hier dan iets tussen. Kijk je mee?

Zelfgemaakt

Toen ik op Instagram en aan mensen om mij heen vroeg: ‘Wat staat er op jullie verlanglijstje?’ Kreeg ik verschillende reacties waarin zelfgemaakte cadeautjes werden genoemd. En dat snap ik heel goed! Als iemand iets speciaal voor jou heeft gemaakt, geeft dat een heel bijzonder gevoel.

Gezien bij Alternote in Deventer: upcycled envelopes van Studio Flash.

Bij Alternote in Deventer zag ik onlangs deze upcycled envelopes van Studio Flash. Ik voelde me geïnspireerd bij het zien van deze setjes én de tekst achterop de wikkel.

The best things in life are old, loved and rescued.

Dat je bijvoorbeeld mooie bladzijdes uit oude tijdschriften en boeken kan redden door er mooie dingen van te maken en er zo opnieuw van gaat houden, is toch iets geweldigs! En dat gevoel vermenigvuldigt zich ook nog eens als je het cadeau geeft: dan maak je nóg iemand blij! Wat maak jij graag zelf? Geef dát dan!

Zelfgemaakte envelopjes als kerstcadeau

In mijn blogje Verwerken door maken vertel ik dat ik in tijden van stress graag enveloppen vouw. Daarmee bezig zijn geeft me rust; de zich herhalende bewegingen voelen bijna als meditatie. En als ik dan een stapeltje zelfgemaakte enveloppen zie ontstaan, voelt het alsof ik stress omzet in iets moois. In een blogje over mijn favoriete basismaterialen vind je een overzichtje van de enveloppenmallen die ik ervoor gebruik.

Zelfgevouwen envelopjes met een zelfbestempelde wikkel. Voor deze wikkel heb ik twee verschillende stempels gebruikt: een stempel met de tekst ‘Made with love’ van Perlenfischer en een stempel van een blad van Dille & Kamille

Om een stapeltje zelfgemaakte enveloppen samen te binden, maakte ik een wikkel van papier uit een papierblok van Action. Dat blok laat ik verderop in dit blogje zien. Uit één vel sneed ik meerdere stroken die ik bestempelde voor een extra persoonlijke touch.

Door eerst een klein vierkantje van een Post-it te knippen en op de strook te plakken, ontstaat er een lege plek. In die lege plek, stempelde ik een tekst met een andere stempel.

De stempel van het blad kocht ik een paar maanden geleden bij Dille & Kamille. Daar stempelde ik een patroon mee. Door eerst een klein vierkantje van een Post-it te knippen en op de strook te plakken, ontstaat er een lege plek. In die lege plek, stempelde ik een tekst met een andere stempel. Over die stempel vertel ik later in dit blog meer.

Kleine prijsjes bij Action

Kleine, ronde, houten stempeltjes van Action met een fijn prijsje. Een leuk cadeautje voor een postliefhebber

Tijdens een bezoekje aan Action vond ik deze kleine, ronde stempeltjes. Ik liet ze eerder al zien op onze Facebook-pagina en Instagram-account. Omdat het vaak per filiaal verschilt wat er op voorraad is en óf het wordt aangevuld, kan ik je niet beloven dat je ze nog in de winkel vindt. Maar om het fijne prijsje wil ze toch graag noemen als cadeautip.

Een van de stempeltjes van Action op een vloeipapiertje die ik daarmee bestempeld heb

De stempeltjes zijn maar € 0, 49 cent per stuk. Ik nam zelf vier verschillende ontwerpen mee. Maar zoals je op de foto hieronder ziet, is er meer keuze.

Te koop bij Action: kleine, ronde stempeltjes. Op deze foto zie je de verschillende ontwerpen bij elkaar.
Potje met glitters in zes verschillende tinten. Verkrijgbaar bij Action

Ik kreeg ooit zo’n zelfde potje met glitters van een vriendin. En wist eerst niet zo goed waar ik het voor kon gebruiken. Totdat ik ermee ging experimenteren en ontdekte dat ze heel mooi staan op een lakzegel. Een potje met zes verschillende tinten kost € 0,79 cent en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. In een ander vakje van onze kalender vertel ik uitgebreider over glitters in je lakzegel.

Een papierblok van Action met zwart, wit en kraft papier in twee verschillende diktes

Dit is het papierblok waar ik je al over vertelde. Het papier is op A4-formaat, in de kleuren zwart, wit en kraft. Van elke kleur vind je twee verschillende diktes. Ik gebruik dit papier graag als basis voor een zelfgemaakte kaart. Dit papierblok kost € 1,79.

Stempeltjes van Søstrene Grene

Cijferstempels van Søstrene Grene

Bij Søstrene Grene vond ik deze stempelset voor € 2,33.

Stempel van een dennentakje van Søstrene Grene

En een stempel van een dennentakje voor € 1,24. Fijne stempeltjes voor fijne prijsjes! Ook bij Søstrene Grene wisselt het assortiment regelmatig. Ik kan je ook bij deze stempeltjes niet beloven dat ze nog verkrijgbaar zijn, maar het is een bezoekje aan de winkel waard! Tussen onze Instastories, in het mapje ‘materiaal’ zie je korte filmpjes over deze stempels. En kan je de kwaliteit van de afdruk zien.

Bij Dille & Kamille

Rood katoen koord met glitters van Dille & Kamille

Bij Dille & Kamille vond ik dit rode katoen koord met glitters dat ik voor van alles gebruik. En ik ontdekte dat de webshop van deze winkel steeds uitgebreider wordt. Veel mooie producten, zoals schrijfwaren, vind je nu ook online!

Stempels van Perlenfischer

Een vintage label stempel van het merk Perlenfischer, verkrijgbaar bij NikkiDotti

Het begon allemaal met deze stempel van het merk Perlenfischer. Ik vond de stempel bij NikkiDotti en zag eindelijk een mogelijkheid om zelf net zulke mooie labels te maken als op de boekjes van Moussault. Ik kocht er meteen fel roze inkt bij. Door de stempel op de kop neer te leggen en met een stempelkussen alleen op de randjes te drukken, maak je een mooi ‘vintage’ label zonder de stippellijnen.

Twee stempels van Perlenfischer: een vlaggetje met sterretjes en de tekst ‘good Luik’

Een aantal weken later was ik aan het neuzen bij Passie Bloom en ontdekte dat zij een heleboel stempeltjes van Perlenfischer in haar assortiment heeft. Ik bestelde onder andere een mini stempel van een vlaggetje met sterretjes. En werd ook verliefd op een stempeltje van een oog. Helaas was dat laatste niet meer op voorraad.

Een stempel van Perlenfischer met de tekst ‘Made with love’

Bij Passie Bloom kocht ik ook deze stempel met de tekst ‘made with love’.

Twee stempels van Perlenfischer: een oog en een met de tekst ‘make a wish’

Het oog‘ kon ik niet uit mijn hoofd zetten en ik zocht verder. Zo kwam ik uiteindelijk bij de Etsy-shop van Perlenfischer terecht. Daar vond ik de stempel die ik zocht, samen met nog veel meer stempels die ik bij Nederlandse webshops nog niet had gezien.

Een stempel van Perlenfischer met de tekst maken a wish’

Zoals deze stempel met de tekst ‘make a wish’.

Een stempel van Perlenfischer met de tekst ‘Good luck’

En deze stempel met de tekst ‘good luck’.

Een stempel van Perlenfischer met een illustratie van een raap

En deze raap wil ik gebruiken voor cadeautjes uit eigen moestuin.

Een stempel van Perlenfischer met een envelopje en stempelkussen van Versafine in de kleur Onyx Black

En ook nog dit envelopje met een hartje! Als mede-postliefhebber snap je natuurlijk dat ik ze allemaal moest hebben, toch?

Versafine onyx black

Als ik afdrukken op papier maak, gebruik ik het liefst Versafine inkt. Op het dekseltje staat captures fine details like no other en precies daarom gebruik ik deze inkt. Voor glanzend papier, uit bijvoorbeeld magazines, gebruik ik inkt van Stazon. Stempelinkt van Versafine kan je in grote en kleine verpakkingen kopen en je hebt ze in allerlei kleuren. De kleine stempelkussentjes zijn al vanaf € 2 te koop bij verschillende hobbywinkels en webshops. Een leuk kleinigheidje!

Let op! Bestel je de stempels van Perlenfischer via de Etsy-shop? Dan komen ze helemaal vanuit Duitsland en duurt het ietsje langer. Het duurde ruim een week voordat ik mijn bestelling binnen had.

Stabilo metallic

Stabilo metallic stiften

Ik vind het effect van goudkleurige stiften heel mooi, maar kan ook geïrriteerd raken als dat soort stiften gaan lekken. Misschien herken je het wel, dan komt er ineens een dikke druppel uit. Dus toen ik deze metallic stiften van Stabilo zag, ben ik op zoek gegaan om ze uit te testen. En kijk hoe mooi dekkend ze schrijven op zwart papier! Het setje dat je op de foto ziet komt van The Read Shop en kostte € 10,49. In deze set zitten in totaal zes stiften in vijf verschillende kleuren. Van de zilverkleurige zitten er twee in.

Book for paper lovers

Flow Book For Paper Lovers 2019
Flow Book for Paper Lovers 2019

Kim schreef een prachtig blog over het nieuwe Flow Book for Paper lovers. In haar blog kan je foto’s van de inhoud bewonderen. Ik heb dit boek zelf niet, maar vind het een prachtig cadeau voor een postliefhebber. Van al het papieren moois dat hier in zit, kan je een heleboel poststukken maken. Het boek kost € 22,95 en is bij verschillende winkels te koop.

P.S. Van liefdespost tot hatemail

P.S. van Jet Steinz

Tot slot wil ik dit prachtige boek nog een keer onder de aandacht brengen. P.S. Van liefdespost tot hatemail verscheen op 19 september. Ik schreef er eerder al een blog over. Het boek is bij verschillende boekhandels te koop en kost € 39,99. Dat is best een hele uitgave en misschien koop je het daarom niet zomaar voor jezelf. Dus aan de allerliefste Sinterklaas of kerstman en liefste liefjes en vrienden: geef jij het dan alsjeblieft cadeau?

Tip: Wil jij je cadeautjes online kopen? Hou er rekening mee dat het in verband met de decemberdrukte langer kan duren. Bestel ruim op tijd om teleurstelling te voorkomen!

Zelfgemaakte enveloppen en zakjes

Helemaal bovenaan dit blogje vertelde ik over zelfgemaakte cadeautjes en liet ik een setje zelfgemaakte enveloppen zien. Graag zou ik aan één van jullie een pakketje met verschillende, zelfgemaakte enveloppen en zakjes cadeau geven. Je maakt kans door een reactie achter te laten en daarin te vertellen waarom jij ze zou willen hebben. Vul je wel een geldig e-mailadres in bij je reactie (alleen voor ons zichtbaar) zodat ik contact met je op kan nemen als jij het pakketje krijgt? Je kan reageren tot en met 8 december.

Morgen komt er weer een nieuw adventsblogje online. Zien we je dan weer?

Liefs,

Nienke