Tags

, , , , , ,

rode labels

Als Ruchama mooie oude papierwaren heeft, die ze eigenlijk (nog) niet wil gebruiken, legt ze die bijzondere vondsten onder de scanner. Zo kan ze al dat moois zo vaak uitprinten als ze wil én experimenteren met verschillende papiersoorten. En dan voor jullie het goede nieuws: vanaf nu vind je onder het kopje Om te printen al die oude labels, etiketten, bus tickets en postzegels ook als printable.

Van Krimpen postzegels

Het idee ontstond toen Ruchama wat blokken van haar favoriete Van Krimpen postzegels op Marktplaats vond en die nog niet durfde te gebruiken. Ze scande de postzegels in, printte ze uit en kon er op die manier tóch al iets moois mee maken.

Ruchama heeft de printable op vellum geprint en gebruikt op een pakje

Voor het pakje dat je op de foto hierboven ziet, heeft ze de printable op vellum ofwel perkamentpapier geprint en gebruikt daar een gewone inkjetprinter voor. Het papier met cijfers in kolommen vond Ruchama in boekjes over logaritmetafels en zeevaartkundige tafels.

Wil je meer van dit soort prachtig ingepakte cadeautjes zien? Kijk dan eens naar de volgende blogjes.

Wil je meer informatie over de lakzegels die je op de pakjes ziet? Kijk dan eens naar de volgende blogjes.

Ruchama heeft de printable op vellum geprint en gebruikt op dit label

Voor dit label heeft Ruchama de printable ook uitgeprint op vellum en gecombineerd met oude papierwaren. Naast de bruine zegels met een 3, is er ook een printable van rode zegels met een 1.

Tip: als je de printable op vellum print, laat de afdruk dan goed drogen voordat je ermee aan de slag gaat en zorg ervoor dat het niet nat wordt. Gebruik bij voorkeur dubbelzijdige tape om de afbeelding op te plakken dan wordt het papier niet nat door lijm. Omdat het papier doorzichtig is, zie je de tape erdoorheen. Gebruik het daarom op stukken waar je iets anders overheen plakt.

Inspiratie: twee pakjes prachtig verpakte cadeautjes. Hier zijn onze printables ook voor gebruikt

Het ticket op de foto hierboven is echt, maar met een uitgeprinte versie heb je hetzelfde effect! Naast normaal printpapier en vellum kan je ze ook printen op bijvoorbeeld handgeschept papier. Elke papiersoort geeft de printables weer een andere look.

Je vindt deze printables van oude papierwaren (en meer!) onder het kopje Om te printen. Ze zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Toch nodig voor iets anders? Stuur ons dan een berichtje en we bespreken de mogelijkheden! Maak je iets met behulp van deze printables? Dan vinden we het leuk om jouw creatie te zien! Deel er bijvoorbeeld foto’s van op Instagram onder #postfabriek.

Liefs!