Tags

, , , , , , ,

Cadeaupapier met de naam 'Let's go to the Zoo' van Vlinders in je buik. Mooi stevig cadeaupapier met aan de ene kant met zwart getekende dieren en een effen roze achterzijde. Op deze foto zie je dat ik de dieren heb uitgeknipt en ter versiering van andere papiertjes heb gebruikt.

Let’s go to the Zoo’ is de naam van één van de nieuwe papiertjes die ik bij Vlinders in je buik bestelde. Het is mooi stevig cadeaupapier met zwart-witte illustraties van dieren en een effen roze achterzijde. Het is zo veelzijdig dat ik er een heel blogje aan wijd. Kijk je mee?

Let’s not go to the Zoo

Cadeaupapier met de naam 'Let's go to the Zoo' van Vlinders in je buik. Op deze foto zie je dat ik een van de afbeeldingen heb uitgeknipt en ter versiering van een papieren boterhamzakje heb gebruikt. Het plaatje van een oude envelop knipte ik uit het blad ‘Filatelie’.

Wat ik allereerst graag zeggen wil: de naam van dit prachtige papiertje is ‘Let’s go to the Zoo‘ en voor mij voelt het gek die zin te gebruiken. Ik word namelijk helemaal niet blij van circussen, dolfinariums en dierentuinen. Ik vind het onrechtvaardig om dieren van hun vrijheid te beroven om ze aan mensen te tonen en zal dan ook nooit zeggen: ‘laten we naar de dierentuin gaan.’ De prachtige dieren die op dit cadeaupapier afgebeeld zijn, stel ik me liever voor in hun natuurlijke omgeving. De naam van het papiertje staat me een beetje tegen, maar het papier zelf vind ik echt heel erg mooi! Het doet me een beetje denken aan oude natuurboeken die ik zo graag in de kringloop vind. En het leuke is: van dit papier kan je meerdere meters bestellen. Dat maakt het stukken makkelijker om de schaar erin te zetten!

Cadeaupapier ‘Let’s go to the Zoo’ van Vlinders in je buik gecombineerd met andere papiertjes: een papieren boterhamzakje, een sigarenbandje en plaatje uit het blad ‘Filatelie’.

Post voor Ruchama

Cadeaupapier ‘Let’s go to the Zoo’ van Vlinders in je buik om een lege verpakking maakt een luxe uitziend brievenbusdoosje. In de linkerbovenhoek zie je een sticker met de tekst ‘Lievelingsmens’, ook van Vlinders in je buik. De roze bloemen knipte ik uit een boek over bloemen en planten dat ik in de kringloop vond. De stickers waar ik het adres en de postzegelcode op schreef, maakte ik zelf met behulp ban een stempel van het merk ‘Perlenfischer’.

Op de foto hierboven zie je dat ik het papier heb gebruikt om een leeg doosje te bekleden. De roze bloemen knipte ik uit een boek over bloeiende tuinplanten dat ik een tijd geleden in de kringloop vond. De sticker met de tekst ‘Lievelingsmens’ komt ook van Vlinders in je buik. De stickers die ik gebruikte om het adres en de postzegelcode op te schrijven, maakte ik met behulp van een stempel van Perlenfischer. Wij bewaren deze doosjes altijd voor onze brievenbuspakjes. Het is de verpakking van een geneesmiddel en is van zichzelf niet mooi, maar met een mooi papiertje erom is het een uniek brievenbusdoosje.

Goed om te weten: het maximum formaat van een brievenbuspakje is 38 x 26,5 x 3,2 centimeter en het mag maximaal 2 kilo wegen.

Een leeg lucifersdoosje bekleed met het mooie cadeaupapier dat ik bij Vlinders in je buik bestelde. In het doosjes zit een stempeltje in vloeipapier een een labeltje van een theezakje van het merk Yogi Tea.

In het doosje stopte ik een leeg lucifersdoosje dat ik met hetzelfde papier heb bekleed. Zowel bij het grote als het kleine doosje heb ik het uiteinde van het papier omgevouwen, waardoor er een roze band ontstaat. Die heb ik zo breed als de zijkanten van de doosjes gevouwen.

Lege verpakkingen bekleed met het cadeaupapier met dieren dat ik bij Vlinders in je buik bestelde.

Op deze foto kan je de roze band op beide doosjes goed zien. Het lucifersdoosje heb ik aan de binnenkant bekleed met dit vloeipapier. Het kleine rode kaartje met witte letters is het labeltje van een theezakje van Yogi Tea. Toen ik aan dit poststuk werkte, dronk ik deze thee. De tekst sloot zo mooi aan bij het kleinigheidje in het lucifersdoosje dat ik het erbij heb gestopt.

De dieren op het cadeaupapier knip ik graag uit om bijvoorbeeld bijpassende kaartjes te maken. Op deze foto heb ik de ringstaartmaki (?) uitgeknipt en op een kringloopvondst geplakt.

De dieren op dit papier zijn vrij gemakkelijk uit te knippen. Bij natuurboeken uit de kringloop vind ik dat soms nog best een beetje moeilijk door fijne sprietjes gras, snorharen of voelsprieten. Op deze foto zie je dat ik de ringstaartmaki (?) op een oud kaartje heb geplakt. Zo past het mooi bij de rest van het poststuk en vormt alles samen een geheel.

Het poststuk bij de brievenbus, op weg naar Ruchama.

Papieren boterhamzakjes met bijpassende kaart

Op deze foto zie je dat ik twee Toekans heb uitgeknipt. De ene heb ik op een papieren boterhamzakje geplakt, de andere op een kaartje van Perlenfischer. De stempel van het blad kocht ik bij Dille & Kamille, de stempel met de tekst ‘thank you’ is van Perlenfischer.

Papieren boterhamzakjes gebruik ik regelmatig voor mijn poststukken en cadeautjes. Op de foto hierboven zie je een zakje van Jumbo. Dit papier is erg geschikt om op te stempelen.

Op deze foto zie je dat ik twee Toekans heb uitgeknipt. De ene heb ik op een papieren boterhamzakje geplakt, de andere op een kaartje van Perlenfischer. De stempels die ik heb gebruikt, zijn van Dille & Kamille en Perlenfischer. De stempelinkt is van VersaFine.

Voor dit zakje gebruikte ik een stempel van Dille & Kamille. Die stempelde ik erop met VersaFine inkt. Deze inkt geeft een mooie, gedetailleerde afdruk. De toekan knipte ik uit het cadeaupapier.

Op deze foto zie je dat ik een Toekan heb uitgeknipt en op een kaartje van Perlenfischer heb geplakt. De stempel van het blad kocht ik een tijd geleden bij Dille & Kamille, de tekststempel is van het merk Perlenfischer.

Ik maakte een bijpassend kaartje met dezelfde stempel en hetzelfde plaatje. Als basis gebruikte ik een kaart van Perlenfischer. Deze kaarten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en kosten € 0,75 per stuk. Of als set van 11 voor € 7,50. De stempel met de tekst ‘thank you’ is ook van Perlenfischer.

Cadeaupapier ‘Let’s go to the Zoo’, een papieren boterhamzakje van Jumbo en een kaartje van Perlenfischer dat ik heb gepersonaliseerd.

Meer zakjes

Een papieren boterhamzakje van HEMA dat ik met een plaatje uit Filatelie en een zebra uit het cadeaupapier heb versierd.

Het zakje met witte stippen op de foto hierboven is een papieren boterhamzakje van HEMA. De zebra heb ik uit het cadeaupapier geknipt en het plaatje van de envelop komt uit het blad Filatelie.

Op de achtergrond zie je een cadeautje, ingepakt met het mooie ‘Let’s go tot the Zoo’ papier van Vlinders in je buik. Op de voorgrond zie je een papieren boterhamzakje van EkoPlaza dat ik met een plaatje uit Filatelie en een plaatje uit het cadeaupapier heb versierd.

Dit is een papieren boterhamzakje van EkoPlaza. Ook hierop plakte ik een van de dieren uit het cadeaupapier en een plaatje uit Filatelie.

Een stapel cadeautjes, allemaal met (een stukje van) het prachtige cadeaupapier met dieren van Vlinders in je buik.

Door hetzelfde papiertje op de verschillende cadeautjes te laten terugkomen, vormen ze samen een geheel. Ik kan echt genieten van dit soort details.

Een papieren boterhamzakje van Jumbo en een klein cadeauzakje met een strook van het prachtige cadeaupapier van Vlinders in je buik.

Van dit soort bijzondere papiertjes is zelfs een klein stukje al heel mooi. Op deze foto zie je dat ik een strook om een papieren boterhamzakje van Jumbo en een klein cadeauzakje heb gedaan. Het kleine zwart-witte cadeauzakje liet ik ook zien in dit blogje. De stroken knip ik van reststukjes papier die te smal zijn om een heel cadeautje mee in te pakken.

Een papieren boterhamzakje van Jumbo en een klein cadeauzakje met een strook van het prachtige dierenpapier van Vlinders in je buik.

Het zwart-witte cadeaupapier met dieren combineert ook heel mooi met de tekststickers van LotsofLo. Deze stickers zijn wit met zwarte teksten en hebben een afmeting van 7 x 5,4 centimeter met afgeronde hoeken. Tussen alle stickers met tekst van Vlinders in je buik vind je een heleboel van dit soort stickers met verschillende standaard teksten. Maar er zijn ook gepersonaliseerde stickers met een naam, speciaal voor jou gemaakt.

Kraftpapier met een strook van het cadeaupapier met dieren, jute touw en een sticker van LotsofLo met de tekst ‘op afstand maar toch dichtbij’.

Ook voor dit cadeautje heb ik slechts een strook van het mooie papier gebruikt. Ik vind het ook prachtig in combinatie met kraftpapier en jute touw. De sticker met toepasselijke tekst voor deze tijd is ook van LotsofLo.

Kaart en sticker met de tekst ‘long distance hug’ van LotsofLo, via Vlinders in je buik.

Van deze sticker met de tekst ‘long distance hug’ is ook een ansichtkaart. De kaart is er ook in het Nederlands. Dan staat er ‘een knuffel op afstand’ op.

Door de jaren heen heb ik verschillende blogs geschreven over papieren moois uit de webwinkel van Corina. Je vindt ze onder de categorie ‘Vlinders in je buik’.

Cadeaulabel

Een cadeaulabel gemaakt met het prachtige cadeaupapier met dieren.

Voor dit pakje heb ik een cadeaulabel van een van de dieren uit het cadeaupapier gemaakt. Om het steviger te maken heb ik het op papier uit een papierblok van Action geplakt. In het gele papiertje met bloemenprint zitten zaadjes van bolderik uit eigen tuin. Vorig jaar heb ik de zaaddozen afgeknipt en in een papieren zakje bewaard. Nu verzamel en verstuur ik de zaden. De zaaddozen van deze bloem blijven ook mooi. Ik heb er een aan het label bevestigd door een klein sneetje te maken en de steel daar doorheen te schuiven.

En nu ben ik heel nieuwsgierig: wat zou jij maken van dit prachtige papier?

Liefs,

Nienke