Tags

, , , , , , , , ,

Kaartjes a la Dana 17

Een aantal maanden geleden kreeg ik van mijn lieve penvriendin Dana hele leuke kaartjes-post. Het grootste verschil tussen ons is dat Dana ‘chaos’ (zoals ze het zelf noemt) post maakt en alles door elkaar durf te gebruiken. Ik hou er van dat alles mooi bij elkaar past en heb toch wat moeite met los gaan met verschillende stijlen door elkaar. Het grappige is, dat ondanks dat we het zelf lastig vinden om het in die stijl te maken, we elkaars post zo leuk vinden!
Ik ben namelijk dol op Dana haar ‘chaos’ post, geniet er elke keer weer van en ben soms een beetje jaloers op hoe ze alles door elkaar durft te gebruiken.

80941128ba2711e2bd5222000a9f12e7_7

In deze kaartjes-post heeft Dana een Ikea kaartenset opgeleukt met ponsen en vellen papier met leuke printjes. Het is een heel simpel idee, maar je moet er maar opkomen! Want het maakt je kaartjes nog leuker en je creëert veel meer schrijfruimte. Wat erg handig is als je van lange brieven houdt!

Kaartjes a la Dana 4

Tip! Ikea heeft meer van deze kaartensets. 5 kaarten in één stijl voor €2,50

Omdat ik dezelfde kaarten-set in mijn kaartenmolen heb staan, besloot ik me door Dana te laten inspireren en de kaarten op deze manier op te leuken!
Het enige wat je nodig hebt zijn kaarten (dit hoeft natuurlijk niet een set te zijn) of leuke plaatjes, vellen papier met een printje en wat ponsen.

Kaartjes a la Dana 1 Kaartjes a la Dana 2 Kaartjes a la Dana 3

Leuke papierblokken vind je tegenwoordig in heel veel winkels! Het leuke aan deze pakketten is dat ze helemaal niet zo duur zijn. De blokken van Action kosten ongeveer €1,30, Tiger heeft pakketjes voor €1,- en blokken voor €3,-

Boven aan liggen kaartenblokken van Action en pakketten van Kruidvat.
Op de tweede foto zie je twee papierblokken die momenteel in de Hema liggen. Beide zijn ze van wat steviger papier! De linkse kost €2,50 en de rechter €5,-
Als laatste liggen links papierblokken & kleine pakketjes papier van Flying Tiger liggen en rechts papierblokken van Søstrene Grene.

Kaartjes a la Dana 5

Tip! Ponsen vind je tegenwoordig ook goedkoop bij Action, Kruidvat en Xenos.

Je begint met het kiezen van het papier wat je onder de kaarten wil gebruiken. Ik heb de kaarten op wat verschillende papiertjes gehouden en gekeken wat ik mooi vond. Ik heb nog even getwijfeld om de onderste ‘serie’ te gaan gebruiken maar het lukte me nog niet om helemaal los te gaan.

Kaartjes a la Dana 6 Kaartjes a la Dana 7 Kaartjes a la Dana 8

Kijk zelf wat je mooi vindt of als je het voor een speciaal iemand maakt, wat diegene mooi zou vinden! Ik kies uiteindelijk voor twee papierblokken van Flying Tiger en haal daar verschillende papiertjes uit die ook nog eens mooi samen gaan. Omdat dit niet zulke stevige A4 vellen zijn vouw ik ze dubbel tot A5 kaartjes. Je kan natuurlijk ook velletjes tot een bepaalde maat knippen.

Kaartjes a la Dana 9

Nu ga je per kaartje kijken hoe je het kaartje op het papier wil plakken, waar je wat figuurtjes wil ponsen en of je eventueel nog een tekst op wil stempelen. De geponste figuurtjes kan je ook nog op de kaart of binnen in plakken!

Kaartjes a la Dana 10 Kaartjes a la Dana 11

Zo ga je de hele serie kaarten af. Ik heb geprobeerd wat te variëren met het plaatsen van de kaart op het papier en de plekken waar ik op de kaart pons.

Kaartjes a la Dana 12 Kaartjes a la Dana 13 Kaartjes a la Dana 14 Kaartjes a la Dana 15

Je kaartjes zijn klaar! In plaats van 5 x een A6je vol te schrijven kan je 5 A4tjes vol schrijven naar je penvriendin én het ziet er gezelliger uit dan 5 losse kaartjes.

Kaartjes a la Dana 16

Op zoek naar nog meer kaartjes inspiratie?

Ik heb al eerder een blog geschreven over het opleuken van kaartjes.
Maar we hebben ook verschillende kaarten-blogjes online staan:
Kaartjes in een zakje, met waterverf, met een postzegelrand, omhaakt randje.
Een leuke puzzelkaart, een passe-partout kaart of met Distress inkt.
Confettikaartjes, of met droogbloemen, van borduurkarton of van verpakkingen.

Dana, dank je wel voor de inspiratie en jullie veel plezier met het maken van deze gezellige kaartjes!

Liefs, Ruchama