Tags

, , , , , , , , , , ,

luciferdoosje

Eerder vertelde ik al over andere manieren van het hergebruiken van verpakkingen in je post. Een luciferdoosje gebruik ik ook graag opnieuw. Ze zijn geschikt om als envelop te gebruiken wanneer je kleine cadeautjes wil versturen. Sommige doosjes zijn al mooi genoeg van zichzelf, die hebben geen versiering nodig.

luciferadres

De afbeelding op deze doosjes vind ik prachtig! Daarom plak ik alleen op de achterzijde een stukje gekleurd karton. Zo kan het adres er duidelijk opgeschreven worden. Deze doosjes zijn ongeveer 11 centimeter lang, 6.5 centimeter breed en 2 centimeter hoog. En passen dus door de brievenbus. De kleine versie is ook leuk, maar durf ik niet los te versturen.

luciferdoosje2

Een groot voordeel van zelfgemaakte kaarten is dat je ze op elk gewenst formaat kan snijden. Ik maakte er bij deze post één die er precies in paste. Daar bovenop strooide ik confetti en verstopte het cadeautje ertussen. Om de inhoud te beschermen pak ik het doosje altijd in met doorzichtige cadeaufolie. Daar schuif ik het dekseltje overheen en plak het ook nog aan elkaar met plakband. Tijdens de reis naar de ontvanger wordt er niet altijd voorzichtig omgegaan met poststukken. Daarom is het verstandig om je enveloppen en pakketjes te verstevigen. Beter een paar extra plakbandjes hier en daar plakken om teleurstellingen te voorkomen.

004

Je kan natuurlijk het hele doosje beplakken met inpakpapier, mooie plaatjes of een stukje stof. Maar het is ook heel leuk om de oorspronkelijke functie van een verpakking terug te zien. Dat vind ik zelfs één van de leukste dingen van recycling! Als je een jarige kaarsjes stuurt is het handig om het strijkvlak intact te laten. En vergeet niet om een paar lucifers mee te sturen. Zo kunnen de kaarsjes meteen op de verjaardagstaart en aangestoken worden met behulp van de “envelop”!

luciferdoosje3Omdat dit doosje samen met de inhoud zwaarder is dan een kaartje is het verstandig om je pakketje te wegen. Je kan bij “veel gestelde vragen” een handig schemaatje vinden om te berekenen hoeveel postzegels je erop moet plakken.

Je kan op deze manier hele leuke pakketjes samenstellen voor speciale gelegenheden. Een andere keer vertel ik meer over brievenbuscadeautjes. Welke kleine cadeautjes stuur jij graag mee met je post?

Lieve groetjes, Nienke