Tags

, , , ,

IMAG4170

Elk voor- en najaar ga ik een paar dagen uitwaaien aan zee. Heerlijk! En het ultieme moment om een stapel kaartjes te kopen en die te versturen vanaf mijn zee-thuis. Het verschilt per keer welke spulletjes ik mee neem, wat voor soort kaartjes ik koop en hoe ik deze versier. Afgelopen voorjaar heb ik jullie al mijn stapel opgeleukte vakantiekaartjes laten zien en vertelde daarbij hoe ik de kaartjes had versierd.

IMAG4151

opgeleukte vakantiekaartjes

Voor dit weekje weg lag er al maanden een leuk stempeltje klaar. Dit antieke ‘Groeten uit Egmond aan Zee’ kocht ik een tijdje geleden via Instagram bij Lianne (linkje naar de foto met de stempels, waar je ze kan kopen). Ze had allemaal verschillende groeten uit stempels maar die uit Egmond aan Zee moest ik natuurlijk hebben. Maanden heeft hij op mijn bureau gelegen om afgelopen week eindelijk gebruikt te kunnen worden in Egmond aan Zee!

IMAG4156

Wanneer ik aan zee ben vind ik het leuk om juist ansichtkaartjes met een zeethema te sturen. Na alle jaren naar zee te gaan heb ik zo’n beetje alle leuke en mooie zeethema kaartjes wel verstuurd. Wat een geluk en een verrassing was het dan ook dat bij mijn vaste vakantie boekhandel de KieK kaartenmolen van BIRI zag staan! Ik ben helemaal weg van deze kaartenserie maar helaas is hij bij mij in de buurt niet te koop. Mocht je ook zo weg zijn van deze kaarten maar geen verkooppunt in de buurt hebben, Gelukkig verkoopt PostpapierEnzo een groot gedeelte van de kaartenmolen.

Hele andere kaartjes dan ik normaal verstuur maar door de stempel worden de kaarten toch heel persoonlijk. Let je er wel op dat je watervaste inkt gebruikt als je op een kaart stempelt? Ik gebruikte StazOn inkt. En dat je stempelafdruk soms een beetje scheef gaat, laat zien dat het handwerk is hihi.

 

 

IMAG4153

kaartjes voor mijn nichtjes, versierd met oogjes, stickers en een stempelafdruk.

een klein kadootje voor mijn nichtjes.

met een klein kadootje voor mijn nichtjes.

hand lettering

IMAG4158

Van het voorjaar versierde al mijn kaartjes nog met leuke stickers, gekleurde pennen en washi tape. Dit keer koos ik juist voor ‘de letters’. Bij de stempelafdruk op de voorkant past heel mooi een adres met hand lettering geschreven. Ik kom de laatste maanden tijd en rust te kort om alles te doen wat ik graag doe. Ook hand lettering schiet daarbij in. Maar voor deze vakantie lag er een ‘vers’ pakje Microns klaar om het gevoel weer terug te krijgen. Weer even simpel beginnen, met enkel letters uit mijn hoofd en die nog in mijn vingers zitten. Het effect is al snel mooi!

IMAG4195Tip! Neem je eigen mooie postzegels mee van huis. Dan loop je niet de kans dat ze bij de Boekhandel alleen maar Willems verkopen. Voor mijn nichtjes nam ik dierenpostzegels mee en voor mijn vriendinnen een velletje Postfabriek postzegels.

IMAG4173

In mijn vorige ‘Postfabriek op reis’ logje vertelde ik ook dat het leuk is om je ansichtkaarten persoonlijk te maken door wat je er op schrijft. Niet alleen de tekst maakt het persoonlijk maar deel ook wat je ziet, hoort, waar je bent, hoe laat het is en waar je aan denkt. Juist dit soort kleine details zijn zo leuk om te lezen voor de ontvanger!

Of draai eens een gezellig rondje voor je lieve postvriendin!

Postfabriek op reis II1

 

geïmproviseerde enveloppen

Inmiddels zou ik het moeten weten, elke keer aan zee komt er het moment dat ik wat in een envelop wil of moet verzenden. Toch neem ik geen enveloppen mee wanneer ik mijn op reis etui vul met freubelspullen. Ik vind het veel leuker om op dat moment te moeten improviseren met wat ik voor handen heb. Op de heen weg kocht ik de special van Flow Magazine en was hiermee gered. Postfabriek op reis II

Mijn nichtje was afgelopen weekend jarig en daar hoort natuurlijk wel vakantiepost bij. Bij de boekhandel kocht ik wat leuke stickertjes om mee te sturen. Wanneer ze bij mij logeert wordt ze dolgelukkig van alle stickers en knutselspullen die ze mag gebruiken dus met stickers maak ik haar altijd blij. De kaft van de Flow special is lekker stevig dus ideaal voor een envelop.

Van het vel papier vouw een envelop om de kaart heen zodat hij mooi aansluit. De randen vouw ik om naar achter, knip ik wat bij en plak ze vast met plakband. Van een kartonnetje knip ik een adreslabel en plak deze nog extra vast met wat plakband. Je weet het met geïmproviseerde enveloppen maar nooit! Wat gezellige postzegels en stickers er op en zo heb je toch een leuke envelop!

IMAG4332

IMAG4558

IMAG4600Voor twee vriendinnen kocht ik een handgemaakte sleutelhanger. De één spaart pinguïns en de ander spaart wolven. Dus ook voor deze twee moest ik een envelop maken. Gelukkig ligt er in het huisje altijd een stapel met van die toeristische kaarten van Egmond en alle omliggende dorpen. Het kaartje van Egmond is precies groot genoeg om er een envelop van te vouwen. Ook hierbij vouw ik om de kaart heen, vouw de randen naar achter waar ik ze vast plak.

IMAG4556

 

En dat ik op vakantie net zoveel zooi maak als ik thuis aan mijn bureau maak, blijkt wel uit deze foto’s hihi. Dit was mijn posthoekje op vakantie. Lekker ’s ochtends in pyjama kaartjes versieren en schrijven!

IMAG4188 IMAG4335En! Nienke was zo lief om me een kaartje op mijn vakantieadres te sturen. Sandie reageerde op Instagram dat als ze vroeger op de camping stonden, ze altijd hoopte dat er post voor haar in één van die postvakjes zou zitten. Ken je die vakjeskasten met voor elk vakje een letter bij de receptie nog? Wie hoopte nou niet dat daar post voor haar bij zou zitten. Stuur dus vooral eens een kaartje naar iemand die op vakantie is!

IMAG4520

Liefs, Ruchama