Tags

, , , , , , ,

100 blogs envelop

Hoe het allemaal begon

Na jaren te schrijven met elkaar, was er tussen ons drietjes een vriendschap ontstaan die niet meer stuk kon. We hadden elkaar helemaal gevonden in onze gedeelde liefde voor post. Hoe sterker die liefde werd, hoe meer we de behoeften voelden om deze te delen. En zo ontstond het idee om met z’n drietjes een blog te beginnen. Lange tijd bleef het echter bij een idee, maar toen we door Robin Magazine gevraagd werden voor een interview over post was dit het laatste zetje wat we nodig hadden. Ineens was het hek van de dam en stroomden we over het enthousiasme, waarna in korte tijd de Postfabriek werd geboren. Op 25 maart plaatsten we ons eerste blogje: een welkomst bericht maar op 28 maart gooiden we de Postfabriek open voor publiek!

100

Zo ben je net begonnen en zo heb je al 100 blogjes geschreven met elkaar. We hadden nooit durven dromen dat we de Postfabriek zó leuk zouden vinden en al helemaal niet dat we zoveel reacties zouden krijgen. Vanaf dag één hebben jullie zoveel leuke en lieve reacties achter gelaten op onze blogjes en daar willen we jullie enorm voor bedanken. Onze motivatie is altijd geweest ons enthousiasme te willen delen en anderen ermee aan te willen steken en dat is zo goed gelukt! Het is geweldig om te zien en te lezen dat jullie aan de slag gaan of geïnspireerd raken door dat wat we hier laten zien. Nog specialer dan dat is het dat we ook met onze persoonlijke verhalen waarin we meer van onszelf laten zien elke keer weer in een warm bad terecht komen. Het 100e blogje is dan ook een ode aan jullie: de lezers! Vandaag laten we foto’s zien van jullie prachtige creaties. Heel erg bedankt voor alle steun en reacties! We hopen nog lange tijd zo door te gaan met net zoveel plezier als nu!

creaties van onze lezers

100droogbloemen

Onze Bloemen Drogen en Bloemen Drogen II blogjes zijn twee van onze meest bekeken blogjes – het was dan ook zo leuk om te zien hoeveel van jullie ineens bloemen gingen plukken en drogen! Links zie je het mooie bloemenpersje van Bianca en rechts het briefpapier wat Liz maakte met gedroogde bloemen.

100enveloppen

In onze 100 blogs vind je al vijf blogjes over enveloppen, er zijn ook zoveel manieren om ze te maken! Enveloppen met een vouw/lijmrand, enveloppen met een tekstvlak, enveloppen uit één stuk, simpele enveloppen en enveloppen met sluitrondjes. Het zal je dan ook niet verbazen dat we jullie vooral geinspireerd hebben om zelf enveloppen te maken!

Boven aan zie je links mooie enveloppen van Emma en rechts de envelopjes van Katelijne. In het midden de prachtige enveloppen van Sabine met Flowmagazine platen. Links onderin nog een stapeltje enveloppen van Anne en rechts toverde Danielle een flowplaat met tekstplaat om tot een envelop.

100briefpapier

Eén van onze persoonlijke favorieten is het zelf maken van briefpapier door mooie plaatjes en platte voorwerpen te kopiëren op papier. Het leuke is als wij weer raken geïnspireerd door jullie leuke ideeën, zoals Fanne doe knoopjes onder de plaat legde!

100labels

Labels maken je samengebonden poststuk helemaal af. Mirjam maakte hartvormige sprookjeslabels en Sabine maakte labels van verpakkingsresten. 100magneetjes

Anne liet zich inspireren door het blogje over magneettape en maakte deze leuke uiltjes.

100postzegelrandpons

Na het zien van de postzegelrand pons kon Maaike zich niet beheersen en kocht er ook éen! 100puzzelkaart

Een puzzel als kaartje gebruiken, Sandie verstuurde dit lieve Jip & Janneke puzzeltje!  100postmaakplek

Inmiddels hebben we alledrie onze postplek aan jullie laten zien en we vonden (en vinden!) het dan ook erg leuk om even bij jullie postplekjes te mogen kijken! Met de klok mee zie je de postplekken van Lenny, Fanne, Anne en Katelijne.

100zakjeskaart

Nog zo’n populaire blog is de doorzichtige-zakjes-kaart die we daarna heel veel voorbij hebben zien komen! Links bovenin verstuurde Anne haar brief in een gezellig zakje terwijl Sandra hertjes met verschillende geponste figuurtjes verstuurde.
In het midden zie je links de vintage kaartjes van Katelijne, daarnaast verjaardagspakketje van Sabine en een zelfgemaakt kaartje van Cynni. Onderin zie je een stapel kaartjes van Sandie die o.a. op het leuke idee kwam om gehaakte figuurtjes mee te sturen!

100washistickers

Ook de washitape stickers werden veel gemaakt. Links zie je de stickers van Tarah en rechts de zelfgeknipte stickers van Sabine. 100zakjeszaadjes

Naast thee zijn (bloem)zaadjes ook een geliefd meestuurkadootje. Anne maakte deze leuke zomerse post en gebruikte daarvoor zakjes met zaden.

100moleskine1

Geinspireerd op de zelfgemaakte Moleskine Postal Notebook maakte Fanne dit prachtige boekje met bijpassend label. Ook Kris liet zich inspireren en maakte onderstaand kunstwerkje!

100moleskine2

100luciferdoosje

Een gezellig gevuld luciferdoosje ontvangen is toch leuk? Maaike maakte iemand blij met dit leuke verjaardags-luciferdoosje.

100Luus

Luus stuurde deze prachtige handlettering quotes in en deze leuke zelfgemaakte postzegeltjes!

100hilde

Hilde vertelde ons dat ze pas net is begonnen met post maken en versturen. Na het zien van de zwart/witte post wilde ze heel graag post in zo’n zelfde stijl maken en daar kwam dit mooie poststuk uit!

100themapost

Plaatjes uit tijdschriften en boeken zijn heel goed te gebruiken voor (thema)post en dat kan je dan ook wel zien in deze collage. Anne maakte een leuke kaart uit de Wat Handig! en de mooie themapost in het midden. Ilse maakte zwart/wit post van verschillende platen en Lenny maakte een mooie themapost voor haar zus.

100slingertje

Dit leuke slingertje hangt op Nienke haar prikbord te pronken, gemaakt door Bien – een leuke variant van het oude landkaarten slingertje.

En als laatste deze leuke post van Hilde, omdat zij van de zomer onze 200ste liker op Facebook was kreeg ze (net als elke 100ste Postfabriek liker) een gezellige envelop thuisgestuurd en heeft er dit mee gemaakt.hilde

Dit waren de foto’s die we van jullie hebben gekregen of onder de #postfabriek tag op Instagram tegen kwamen. Dank je wel voor het delen! Zoals we al vaker hebben gezegd, vinden we het erg leuk om deze foto’s terug te zien dus blijf ze vooral met ons delen!

Mochten jullie als lezers nog ideetjes of suggesties hebben dan zijn deze altijd welkom. Mail ons op postfabriek@gmail.com

Op naar de 200!

Heel veel liefs,

Ruchama, Nienke en Kim