Tags

, , , ,

wpid-blurimage1-6-2015-2-15-30_1.jpg.jpeg

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat ik (Ruchama) het eerste ‘Hoera het is vandaag’ themadoosje maakte dus ik had zin om er weer eentje te maken. In hetzelfde thema en dezelfde kleuren maar toch in een totaal andere stijl en met een andere inhoud. Dat ik dol ben op het maken van themadoosjes blijkt wel uit de eerdere logjes. Benieuwd naar de themadoosjes die ik al heb gemaakt? Ik zet ze hier onder voor je op een rijtje en daarna laat ik je gauw het nieuwste thema brievenbusdoosje zien!

1. ‘Hoera het is vandaag’ voor Anne
2. Airmail met dieren gecombineerd voor Catherine
3. Katten voor Dana
4. Vogels voor Kim
5. Pauwen voor Chanou

IMAG4808

Brievenbusdoosje versieren

Zoals altijd begin ik met een thema en een leeg brievenbusdoosje met bovenklep. De doosjes koop ik bij Moniss.nl waar je ook wenskaartzakjes kan kopen. Ik begin een beetje impulsief aan deze post, vlak voor ik op vakantie ga maar het is al snel duidelijk dat ik bloemen wil combineren met het ‘Leve het leven’ thema. Lekker veel kleur kunnen gebruiken i.c.m. mooie quotes is iets waar ik altijd voor in ben.

De klep beplak ik dan ook met een mooi papiertje uit een Flow Magazine Special en voor de sier plak ik tape om de randjes heen. Met alfabetstickers plak ik Danielle haar naam op en versier het doosje met mooie postzegels, een ticket, stickertjes en natuurlijk een bedankje voor de postbode

IMAG4813

 

IMAG5362

 

Passe partout kaart

Tijd om te beginnen met het vaste onderdeel van mijn themabrievenbusdoosjes… een passe partout kaart! Natuurlijk kies ik voor bloemen en haal deze uit mooie natuurboeken, gevonden in de kringloopwinkel. De bloemen passen mooi bij het Flow Magazine papiertje, waar ik nu de andere kant van gebruik als achtergrond. En toepasselijk bij de mooie bloemen is één van mijn favoriete quotes “Alles wat je aandacht geeft groeit” dus pons ik deze uit met mijn lettertang met verschillende lettertypes.

IMAG4839 IMAG4844Feestelijke labels

Dé quote om het leven te vieren is toch wel ‘Hoera, het is vandaag!’ en deze kan je altijd op een leuk label gebruiken. Daarom maak ik feestelijke & kleurige labels. De labels komen van Flying Tiger vandaag maar wel al van een tijdje geleden. Met mijn ballonpons, pons ik er ballonnetjes uit. Welke je weer als leuke, grote confetti kan gebruiken! Met permanente witte pen schrijf ik zinnetjes in verschillende lettertypes en verhoudingen op.

IMAG4821 IMAG4829 IMAG4831
Stukjes tape meesturen

Ik heb er al veel te veel van en toch koop ik regelmatig een leuk, nieuw printje er bij… washi tape! Dol ben ik er op! Dus extra leuk om wat mooie printjes mee te sturen en er iemand anders blij mee te maken. Normaal gebruik ik een houten ijsstokje of een stuk stevig plastic van verpakkingsmateriaal. Maar dit keer kies ik voor dit bloemige zakje van Wibra en knip een stukje af waar ik een wit papiertje in doe om het patroontje af te laten steken. Helaas wordt het effect niet helemaal zoals het in mijn hoofd zat, maar leuk genoeg om mee te sturen. Jammer genoeg passen de zakjes niet in dit A6 brievenbusdoosje anders had ik er graag een paar meegestuurd, zo vrolijk zijn ze!

Themadoosje, hoera het is vandaag-001Mooie papiertjes

Als meestuurcadeautje kunnen een paar mooie papiertjes niet onbreken. Beide quotes komen uit de Flow ‘One Quote A Day’ kalender van 2015 die heel leuk voor je post is te gebruiken! Zelf vind ik papieren doily’s altijd prachtig dus daar stop ik er ook een paar van bij. En als laatste een stapeltje ‘fold & mail’ briefpapier met mooie bloemenprintjes. De envelopjes ‘bind’ ik samen met een strook papier waar ik tape op hem geplakt.

IMAG5358

IMAG5349

Brievenbusdoosje inpakken

Nu ik het brievenbusdoosje met genoeg leuks kan vullen is het tijd om hem in te gaan pakken. Zoals altijd doe ik een vloeipapiertje onder in het doosje om het feesteffect te vergroten. Ik pas en meet wat met de meestuur-cadeautjes en zorg dat niks knelt.

IMAG5369

IMAG5367

IMAG5379 IMAG5388Inmiddels is ook dit themadoosje al op de post gegaan en goed & enthousiast ontvangen door Danielle. Het is elke keer weer zo leuk om te horen hoe blij mensen worden van de themadoosjes want zelf word ik er ook zo blij van om ze te maken!

Liefs, Ruchama